Del

3. maj 2018

Konference: Smag i undervisningen og i det professionelle køkken

Absalons afslutningskonference i projektet "Smag for livet"

Hvordan kan smag inddrages i undervisningen på professionsuddannelser og uddannelser på mad -og måltidområdet - og hvorledes kan smag være drivkraft i det professionelle køkken

Konferencen er for dig, der arbejder med undervisning, mad til mange, politik, skoleledelse med mere.

Smag kan være drivkraft til, at børn, unge, køkkenprofessionelle, undervisere og skoleledere engagerer og interesserer sig for fællesskab og pædagogik omkring måltider med unikke smagsoplevelser. Projekt Smag for Livet arbejder med smagen i maden, smagsoplevelser, viden om smag og læring om smag. 

Flere undervisere, køkkenprofessionelle og beslutningstagere efterspørger viden, inspiration og undervisningsmateriale om smag til at udvikle måltider. Konferencen præsenterer resultater og perspektiver fra de sidste 4 års arbejde i projekt Smag for Livet. Kom og få del i den store mængde viden, der er generet i Smag for Livet og smag på nogle af alle de tiltag, der er opnået.

På denne konference vil du:

  • blive klogere på, hvilken indflydelse smag har på læring, og hvordan smag kan bruges til at fremme læring og madmod hos børn og unge.
  • blive inspireret til, hvordan du kan arbejde med smag i undervisningen, i det professionelle køkken og i skolemadsordninger.
  • smage og opleve nogle af de tiltag, Smag for Livet har gennemført.
  • få gratis bøger fra skriftserien SMAG udarbejdet i Smag for Livet.

Se mere på www.smagforlivet.dk  og på  App´en “Fag med smag”

Program:

9.30

Indregistrering og morgenmad

10.00

Velkomst og præsentation af Smag for Livet

v/ lektor, projektleder Anette Kamuk, Absalon

10.15

Baggrund for Smag for Livet - hvorfor fokus på smag?

v/ professor Ole G Mouritsen, KU

10.45

Smag i praksis på Absalon

v/ lektor, projektleder Anette Kamuk, Absalon

11.05

Pause

11.30

Smagsdidaktik

v/ adjunkt Majbritt Pless, UCL, Smag for Livet 

 

11.50

Smag på skolemad

v/ lektor Charlotte Mithril og lektor Birthe Kofoed Mortensen, Absalon

12.10

Frokost

13.00

Kræsne eller madmodige børn

v/ lektor Annemarie Olsen, KU

13.20

Fag med Smag læringsapp

v/cand. pæd. Cathrine Terkelsen og e-læringskonsulent Thomas Brahe, Smag for Livet

13.40

Showcases, netværk, kaffe og sødt

Showcase 1: Find genvejen til materialer og eksperimenter på www.smagforlivet.dk
 v/ lektor Birthe Kofoed Mortensen, Absalon

Showcase 2: Kom på rundtur i app’en Fag med Smag og opdag, hvordan du kan bruge den i din undervisning
v/cand. pæd. Cathrine Terkelsen og e-læringskonsulent Thomas Brahe, Smag for Livet

Showcase 3: Oplev hvordan video kan bruges til formidling om smag i praksis
v/ projektmedarbejder, journalist Maria Fast Lindegaard, Absalon

Showcase 4: Hør hvordan studerende i deres uddannelse har eksperimenteret med smag med udviklingshæmmede
 v/ studerende Mette Dehn, My K. Bach og Lasse S. Mogensen, Absalon

Showcase 5: Oplev Gyotaku: Fisketryk som læringselement i madkundskab
v/ lektor og phd. stud. Rikke Højer, Absalon

15.00

Farvel og tak for i dag

  Der kan forekomme ændringer i programmet.

Pris

Det er gratis at deltage (alle deltagere får gratis bøger fra skriftserien SMAG udarbejdet i Smag for Livet, frokost, kaffe m.m.)

Bemærk: Der opkræves dog et administrativt ’no show’-gebyr på 200 kr.

Tilmeld dig her
Tilmelding senest 20. april

.

Campus Sorø

Slagelsevej 70-74
4180 Sorø
3. maj 2018 9:30 - 15:00
Cxense Display