Del

12. september 2019

Alle kan læse - Ordblindhed i grundskolen

Bliv klogere på ordblindhed i praksis, når Nota afholder en konference for undervisere og læsevejledere i grundskolen.

Nota inviterer til konferencen Alle kan læse - Ordblindhed i grundskolen i samarbejde med Professionshøjskolen Absalon, Campus Vordingborg. 

Ordblinde kan opleve, at deres læse- og skrivevanskeligheder går ud over deres selvværd og motivation. Notas konference vil denne gang søge at give et indblik i, hvordan børn og unge med ordblindhed kan opleve deres udfordringer. Konferencens oplægsholdere vil komme med bud på, hvordan man kan arbejde med udfordringerne – både helt konkret i undervisningen, men også på et mere organisatorisk plan, hvor ordblindepatruljer og forældrenetværk kan være med til at gøre en forskel.

Program:

  • Nyt fra Nota, hvor vi blandt andet vil fortælle om Notas fordomskampagne.
  • Lance Luscombe, skoleleder på Bredagerskolen i Jelling, vil sætte fokus på, hvordan et organiseret elevnetværk kan bidrage til at styrke de ordblinde elevers selvværd og kompetencer.
  • Signe Elmstrøm, cand. pæd. i didaktik (dansk) og tidligere læsevejleder præsenterer otte strategier, der støtter ordblinde elever i at kunne læse strategisk og effektivt med læseteknologi.
  • Teatergruppen C:NTACT optræder med forestillingen JEG LÆSER FALSK – En forestilling om ordblindhed.
  • Trine Trentemøller, cand.pæd. i pædagogisk psykologi og forfatter til bogen Dysleksi, motivation & robusthed, sætter fokus på de psykologiske udfordringer, der ofte er knyttet til store læse- og skrivevanskeligheder.

Konferencen henvender sig til læsevejledere og undervisere i grundskolen.

Tilmelding:

Læs mere og tilmeld dig på nota.dk.

.

Campus Vordingborg

Kuskevej 1 B
4760 Vordingborg
12. september 2019 8:30 - 15:30
Cxense Display