Del

12. oktober 2017

Fælles om bedre velfærd

Konference om relationel velfærd i Region Sjælland

Velfærd er mere end kroner og øre. Regler og standarder. Processer og skemaer. Velfærd er levede liv. Relationer mellem mennesker. Muligheden for og hjælpen til at leve det liv, man kan og vil.

Derfor har Professionshøjskolen Absalon taget initiativ til konferencen ”Fælles om bedre velfærd”, der samler en lang række spændende mennesker for at dele viden og inspiration om den bevægelse, der tager det alvorligt, at nøglen til bedre velfærd ligger i forståelsen og anerkendelse af det, der sker mellem mennesker. I relationerne. Mellem de fagprofessionelle. Mellem de fagprofessionelle og borgere. Og ikke mindst borgerne imellem.

Program

Konferencen omhandler alle de store velfærdsområder og programmet designes sådan at indholdet går på tværs af fagområder, så du som deltager kan få inspiration fra andre fag og sektorer og møde et bredt udsnit af Velfærdsdanmarks aktører.

Professionshøjskolen Absalon har sit primære virke i Region Sjælland og derfor er det her, vi sætter det primære fokus. Tematikker og cases er dog generelle, så deltagere fra andre dele af landet er naturligvis meget velkomne.

Dagen vil bestå af oplæg fra eksperter i en kombination af foredrag, inspirationsoplæg og videndeling i mindre workshops.

 

Program
9.00Dørene åbner
Morgenkaffe og netværk.
9.30Velkommen og intro
Camilla Wang, rektor, Professionshøjskolen Absalon byder velkommen. Dagens ordstyrere Morten Hyllegaard og Astrid Læssø fra Udviklingsbureauet BETA præsenterer dagens program.
9.40Hvad snakker de om
Per Vers om ord, og det de betyder. Om velfærd, relationer, borgere – og en del ting der imellem.
10.00Det handler om mennesker
Vi ved det godt. Vi siger det alle sammen. Det handler om mennesker. Og det, der sker mellem dem. Men hvorfor er det så svært at få alle systemerne med på det? Debat med Camilla Wang, rektor, UC Sjælland, Per Bennetsen, administrerende direktør, Region Sjælland, Niels Christian Barkholt, næstformand i Dansk Socialrådgiverforening og Anni Ehlers, direktør i INSP!.
10.40Pause
11.00

Relationer i fokus
Vi sætter fokus på relationer. Vælg det tema, du har mest lyst til at diskutere.
Spor 1: Hvad siger forskningen?
Vi dykker ned i den nyeste forskning på feltet. Hvad kan den fortælle os om relationer? Deres betydning, deres forudsætninger og deres karakter? Både mellem professionelle, mellem professionelle og borgere – og særligt borgere imellem. 
Mød bl.a. Meik Wiking, direktør for Institut for Lykkeforskning, Annegrethe Ahrenkiel, lektor på RUC
Spor 2: Relationer og rehabilitering
Alle 98 kommuner arbejder med rehabilitering på ældreområdet. Det handler ofte primært om det fysiske funktionsniveau. Vi undersøger, hvilken rolle relationerne spiller i rehabiliteringen – og hvad arbejdet med relationer konkret betyder for borgere, medarbejdere og ledere på ældreområdet.
Mød bl.a. Mette Olander - sundheds- og omsorgschef i Roskilde Kommune, Michael Teit Nielsen, underdirektør, Ældre Sagen, Tina Nør Langager, formand for Ergoterapeutforeningen og  Ane Kruse, uddannelsesleder for Ergoterapeutuddannelsen på Professionshøjskolen Absalon
Spor 3: Relationer og recovery (/ At høre til i sociale fællesskaber…)
Stadig flere kommuner arbejder recovery-orienteret i socialpsykiatrien. Recovery er en proces, som finder sted i det liv, borgerne lever, og hvor både den enkelte selv og omgivelserne spiller en central rolle. Vi undersøger, hvor langt arbejdet med recovery er kommet – og hvilke konsekvenser det har for den møde vi organiserer, leder og styrer arbejdet i Socialpsykiatrien.
Mød bl.a. Pernille Behnke, Centerleder, Toftebakken, Roskilde Kommune og  Rikke Lindahl Hansen, Leder af Bostedet, St. Valbyvej 150, Roskilde Kommune, Louise Kolbjørn, stifter af SYMB i Kalundborg /Professionshøjskolen Absalon 
Spor 4: Et sted at høre til…
En lang række organisationer eksperimenterer med at skabe anderledes rammer for mennesker at mødes i. Vi undersøger, hvad de fysiske rammer betyder for det at skabe relationer mellem mennesker.
Mød bl.a. Anders Folmer Buhelt, direktør, Ungdommens Røde Kors, Trine Schaldemose – udviklingschef for Mødrehjælpen, Per Jensen fra Mænds Mødesteder – Stevns, Silla Marie Mørch Sievers, videns- og udviklingsmedarbejder, INSP!

12.00Frokost
Vi spiser frokost og opdyrker nye relationer undervejs. Frokosten udleveres i bokse til fire, så det handler om at finde tre andre, som man har lyst til at lære bedre at kende over frokosten.
13.00Holdninger på Spidsen
Vi lader fødderne tale og tester en række udsagn og påstande om velfærd, relationer, professioner og vigtige prioriteringer.
13.20Hvis relationel velfærd er svaret, hvad er så spørgsmålet?
Diskussion med Camilla Wang, rektor, Professionshøjskolen Absalon,
Kim Leck Fischer, HR-udviklingschef, Region Sjælland, Christian Harsløf, direktør for Social, Job og Sundhed, Roskilde Kommune
14.20Pause
14.40

Stammefolk, stenalderhjerner, flokdyr – adfærdsændringer i praksis
Hvad er der på spil, når vi som medarbejdere, borgere og organisationer skal udvikle og forandre tilgangene, arbejdsmønstrene og indsatserne, så de tager udgangspunkt i de relationer vi lever vores liv?
v/Tinna C. Nielsen, antropolog og stifter af non-profit organisationen move the elephant for inclusiveness giver et skarpt perspektiv og hjælper med at træne vores nysgerrighed

15.10
Tilbage til hverdagen
15.30
Vin og netværk
16.00
Tak for i dag

 

 

 

Campus Roskilde

Trekroner Forskerpark 4
4000 Roskilde
12. oktober 2017 9:00 - 16:00
Lotte Lykkegaard Laursen Chefkonsulent
Cxense Display