Del

20. november 2018

International Markedskonference

Boost den internationale dimension på din skole! Dagen vil bugne af oplæg, ta' selv-informationer på 11 forskellige stande og workshops. Og som prikken over i'et - afslutning med Wafande.

Program

08.30-09.00   Ankomst og morgenmad

09.00-09.30   Velkomst v/ CFU Absalon og elever, der har deltaget i internationale projekter

09.30-10.45   Styrelsen for Forskning og Uddannelse, om Erasmus+

Hvordan kan Erasmus+ få indflydelse på din hverdag i skolen? Her er muligheden for at høre mere om tilskud til efteruddannelse i Europa for lærere, ledere og pædagogisk personale. Du kan også høre, hvordan din skole og dine elever kan samarbejde direkte med andre europæiske skoler og elever. 

11.00-12.00   Markedsplads

 • Udvikling af den internationale dimension og internationalt samarbejde på Trekronerskolen v/ Kirstine Jordan, engelsklærer og international koordinator
 • International Teacher Association (ITA) v/ Jytte Svendsen, lærer og formand for ITA
 • Nordplus-projekter på Sct. Nicolai Skole v/ Malene Pedersen, lærer og international koordinator
 • Globalt fokus i samfundsfag v/ Karina Bruun Houg, pædagogisk konsulent, CFU Absalon
 • VerdensKlasse - Globale Skolepartnerskaber v/ repræsentant fra VerdensKlasse - Globale Skolepartnerskaber
 • eTwinning v/ Marie Louise Petersen, lærer og eTwinning-ambassadør
 • Internationale projekter på Holbergskolen v/ Bettina Halskov, lærer og kommunal PLC-koordinator
 • Hands-on interkulturelle kompetencer v/ Britt Stockholm, lærer, underviser på Den Frie Lærerskole
 • Grib verden med Erasmus+ v/ repræsentant fra Styrelsen for Forskning og Uddannelse
 • Den Europæiske Sprogdag og European Centre for Modern Languages (ECML) v/ Ana Kanareva-Dimitrovska, ECML, ph.d. i fremmedsprogsdidaktik
 • Erasmus+ projekter på Høng Privatskole v/ Rasmus Halskov, lærer

12.00-12.45   Frokost

13.00-14.15   Workshops - vælg mellem 1, 2, 3, 4

 1. VerdensKlasse - Globale Skolepartnerskaber v/ repræsentant for VerdensKlasse
  Er du lærer, og vil du gerne have verden ind i klassen - og klassen ud i verden? Har du brug for input til, hvordan man kan gøre det? På workshoppen VerdensKlasse - Globale Skolepartnerskaber bliver du introduceret til grundlæggende principper for opbygningen af partnerskaber og får anbefalinger til, hvordan partnerskaber kan styrkes og gøres langsigtede. Du får også inspiration til at inddrage den globale dimension i undervisningen med fokus på tematikker, metoder og materialer.
 2. eTwinning - den europæiske portal for lærere og pædagoger v/ Marie Louise Petersen, lærer og eTwinning-ambassadør
  I workshoppen får du tid og hjælp til at oprette en profil og afprøve de forskellige måder at søge og få kontakter til europæiske lærere og pædagoger i mere end 40 lande. Der vil blive vist eksempler fra eTwinning-projekter, som danske elever har deltaget i, og du får mulighed for at få vejledning fra en erfaren eTwinning-bruger. eTwinning er for alle uanset fag, sprog og aldersgruppe! Medbring PC eller tablet.
 3. Interkulturelle og flersproglige kompetencer via mobilitet v/ Ana Kanareva-Dimitrovska, ph.d. i fremmedsprogsdidaktik
  Mange danske elever tager på udveksling, men ofte får de ikke nogen formel forberedelse til mobilitet i forhold til at skulle forbedre og styrke deres flersproglige og interkulturelle kompetencer. På workshoppen vil du kort blive præsenteret for både en teoretisk baggrund samt konkrete værktøjer til arbejdet med begrebet kultur, identitet osv. Vi ser på mobilitet i alle faser, dvs. før eleverne rejser ud, mens de er på udlandsophold, og når de kommer tilbage. Vi kan udarbejde nogle konkrete mobilitetsscenarier på workshoppen, som tilpasses til de enkelte institutioner. Vi vil diskutere face-to-face og virtuel mobilitet. De konkrete inspirationsmaterialer fra European Centre for Modern Languages (ECML) vil også blive introduceret.
 4. Forbered dine elever på fordomme og mødet med andre kulturer v/ Michael Elver, Youth for Understanding
  Få viden til at give dine elever et indblik i, hvordan kultur påvirker deres hverdag, og lær dem at forstå deres egne fordomme. Når du efterfølgende laver øvelser fra workshoppen med dine elever, vil de blive udfordret på deres baggrund og holdninger, og efterfølgende vil de være mere modtagelige for at møde andre kulturer og have et mere nuanceret syn på deres medmennesker. OBS: Max. 20 deltagere. 

14.30-15.00   Afslutning med Wafande, som beretter om sin multikulturelle opvækst og giver et nummer

15.00   Tak for i dag!

Hent programmet her (pdf).

Tilmelding

Markedskonferencen finder sted tirsdag den 20. november 2018 kl. 9-15 på Absalon, Campus Roskilde.

Tilmeld dig konferencen her og husk at vælge en workshop.

Har du spørgsmål om tilmelding? Kontakt CFU's kursusadministration på kursus@pha.dk eller tlf. 7248 1930 (kursusnr. R18-144).

.

Campus Roskilde

Trekroner Forskerpark 4
4000 Roskilde
20. november 2018 9:00 - 15:00
Marianne Hubert Pædagogisk konsulent
Ulla Krogsgaard Pædagogisk konsulent
Cxense Display