Del
Netværksdag for CFU Absalons praktikernetværk om teknologiforståelse

22. april 2021

Netværksdag for CFU Absalons praktikernetværk om teknologiforståelse

Vi inviterer til en online netværksdag i CFU Absalons Praktikernetværk om teknologiforståelse. Den afholdes d. 22. april om eftermiddagen.

Du kan deltage på forskellige måder.

Kl. 13.00 skyder vi det praktiske program i gang. Dette er fortrinsvist tiltænkt lærere og pædagoger, men ledere og kommunale konsulenter er naturligvis også velkomne.

Kl. 15.30-16.30, mens det praktiske program afrundes, er der indlagt en time særligt for ledere og kommunale konsulenter. Hvis det er din kasket, er det altså også en mulighed blot at tilmelde sig den del.

Du kan læse mere om indholdet i programmet nedenfor. Når du tilmelder dig, vil du undervejs kunne foretage dine personlige valg.

Program:

Hands on, videndeling og netværk for lærere og pædagoger:

13-13.30: Fælles opstart med introduktion af det virtuelle oplevelsesrum og aktuelle projekter og indsatser.

13.30-15.30: Workshopspor med indlagt kaffepause – her udvælges ressourcer fra det virtuelle oplevelsesrum, som deltagerne arbejder med:

  • Workshop 1: Arbejd med podcast og teknologiforståelse
    Kan man lade eleverne skabe deres egne lydproduktioner igennem en designproces? Du vil gennem denne workshop blive introduceret til både tekniske og didaktiske greb på, hvordan du lader eleverne skabe deres egne produktioner. Vi zoomer ind på podcasten som medieform, og deltagerne laver deres egen lille lydproduktion.
  • Workshop 2: Kod med TinkerCAD
    Kom og bliv introduceret til kodning i TinkerCAD. På workshoppen vil du lære at kode en bordskåner, en skål eller et bord, som efterfølgende kan bruges til 3D print eller indsættes i VR-verdenen, CoSpace.
  • Workshop 3: Et værktøj, mange muligheder
    Vi tager fat i Scratch (CodingLab på SkoleTube). Scratch er et blokprogrammeringssprog, som er nemt at gå til, og som kan bruges til fx at at lave spil, animationer og digital kunst. Du kan også lave simuleringer, arbejde med maskinlæring og koble forskelligt hardware, fx micro:bitten og MakeyMakey, sammen med et Scratch-projekt, eller bruge computerens kamera til at interagere med dit Scratch-projekt. Uanset om du er helt ny til Scratch eller øvet kan du være med på denne workshop.

15.30-16-00: Videndeling og fælles afslutning

Særligt for ledere og kommunale konsulenter

15.30-16.30: Netværks-workshop for ledelse
Vi drøfter mulighederne for at sætte spot på teknologiforståelse på jeres skole og brug af netværk til samme. Hvilke erfaringer er der gjort på ledelsesplan i forsøget med teknologiforståelse og hvordan får man fokuseret de indsatser man igangsætter eller allerede er i fuld sving med. Vi får også besøg af Pernille Tranberg, der arbejder med dataforståelse og -etik til en snak om, hvorfor det er uhyre vigtigt, at både elever og lærere bliver kritiske og kompetente ud i området.

Tilmelding

Tilmeld dig netværksdagen her.

Læs mere om CFU Absalons Praktikernetværk om teknologiforståelse.

.

Online

.
. .
22. april 202113:00 - 16:00