Del
Online workshop: Dataetik, digitalt selvforsvar og dataforståelse i grundskolen

8. december 2020

Online workshop: Dataetik, digitalt selvforsvar og dataforståelse i grundskolen

Bliv rustet til at undervise mellemtrins- og udskolingselever i at forstå, hvilken enorm rolle data spiller i vores samfund i dag, så de kan agere derefter.

I dag har de fleste et omfattende online liv. Vi bruger kommercielle, sociale teknologier, vi interagerer, og vi udveksler viden og data – men hvordan tager vi vare på os selv?

Privatliv og datakontrol kan let virke fjernt og ligegyldigt for mange børn, for de har – som mange voksne – accepteret, at prisen for at bruge internettet er, at vi ofte afgiver private oplysninger. Dataforståelse er komplekst, men vigtigt, og vi er nødt til at forstå, hvad data er, og hvordan det kan bruges og misbruges. Elever skal lære at være offentlige mennesker, og de skal kunne navigere i forhold til relevante målgrupper og vurdere bagvedliggende agendaer og adfærdsstyrende mekanismer i online tjenester.

Workshoppen vil ruste dig til at gå i gang med undervisning af mellemtrins- og udskolingselever i at forstå, hvilken enorm rolle data spiller i vores samfund i dag og agere derefter. Du vil få øvelser, dilemmaspil, videoer og værktøjer med, som du kan bruge selv, og som du kan videreformidle til elever, forældre og kolleger.

Workshoppen er udviklet i samarbejde med Lærerstandens Brandforsikring og Pernille Tranberg, journalist og rådgiver i dataetik og digitalt selvforsvar. 

Tilmelding

Vær med på vores workshop i dataetik, digitalt selvforsvar og dataforståelse. Vi sender live fra et studie i Roskilde d. 8. december 2020 kl. 13–16.

Tilmeld dig her.

.

Online

.
. .
8. december 2020 13:00 - 16:00
Eva Petropouleas Christensen Pædagogisk konsulent