Del

18. marts 2019

Sproglærernes dag - Spot på film - konference for fremmedsprog 2019

Årets sprogkonference byder på faglige oplæg og praksisnære workshops om, hvordan du kan inddrage spillefilm, kortfilm, interaktive fortællinger mv., så det giver mening i din sprogundervisning.

Program

OBS: Program og pris er ændret ift. udsendt folder.

08.30-09.00   Ankomst og morgenmad

09.00-09.15   Velkomst v/ Marianne Hubert og Ulla Krogsgaard, CFU Absalon

09.15-10.15   Spillefilm i sprogundervisningen v/ Susanne Gjessing, film og tv-konsulent, CFU KP

Den nye spillefilmsaftale har skabt en del usikkerhed og forvirring blandt lærere. Hvad er lovligt, og hvad er ulovligt i undervisningsmæssige sammenhænge? I oplægget vil jeg komme ind på nogle af disse spørgsmål. Desuden vil jeg fortælle om spillefilm på mitCFU. Her har du adgang til flere spillefilm, der er målrettet sprogundervisningen. Til mange af filmene finder du  pædagogiske noter og vejledninger, der giver dig idéer og inspiration til, hvordan du kan arbejde med filmene i din undervisning. 

10.15-10.30   Skift lokale

10.30-12.15   Workshop 1

12.15-13.15   Frokost og udstillinger af forlag (skift lokale)

13.15-15.00   Workshop 2 (inkl. kaffepause)

Der afsluttes ved workshoppene. 

Der vil dagen igennem være udstillinger ved Alinea, Clio Online, English Center, Gyldendal, Lær med Stil og Ålykke.

Workshops

Formiddag:

1a. Mit Filmen Sprache lernen v/ Mathilde Nygaard Beck, lærer og forfatter til mediepakkerne Leroy og Krabat

Filmens visuelle verden giver en enestående mulighed for, at elever lærer endnu mere tysk, ligesom det er en glimrende måde at få det originalt talte sprog ind i klasseværelset. Workshoppen fokuserer på filmanvendelse i tyskundervisningen med didaktiske idéer til brug af f.eks. spillefilm, musikvideo, reklame og kortfilm. Der vil være opgaver, som er lige til at tage med hjem og bruge i morgendagens undervisning, og andre idéer, der på længere sigt kan indarbejdes i forløb. Workshoppen veksler mellem oplæg, praksiseksempler, hvor kursusdeltagerne medvirker aktivt, og erfaringsudveksling. 

Medbring PC/tablet.

Workshoppen henvender sig primært til tyskundervisere på 7.-10. klassetrin.

1b. Bring verden ind i klassen med interaktive fortællinger i fremmedsprog v/ Pernille Lomholt Christensen, pædagogisk konsulent for it og medier, CFU Absalon

I denne workshop skal vi arbejde med at skabe fortællinger, som eleverne kan deltage aktivt i. Vi skal arbejde med 360 grader billeder og ThingLink i Skoletube. Her skaber vi en virtuel verden (VR), som du som lærer eller dine elever kan sætte fortællinger til. Du behøver ingen forudsætninger til denne workshop og kan overføre idéerne til din undervisning.

Medbring PC og mobiltelefon.

Workshoppen er for alle sprog.

Eftermiddag: 

2a. Popcorn movies or short films v/ Ulla Krogsgaard, pædagogisk konsulent for fremmedsprog, CFU Absalon

På CFU’s filmbase kan du streame over 30.000 tv-udsendelser, og hertil kommer danske og internationale spillefilm. Denne workshop sætter fokus på kortfilm, og du får kendskab til nye film, idéer og inspiration,  som du direkte kan overføre til din undervisning. Du får ligeledes indblik i værktøjet ‘kapitelmærkning’, som kun CFU tilbyder. Med kapitelmærkning kan du nemt og hurtigt udvælge de scener, eleverne skal have særligt fokus på. 

Medbring PC - ikke tablet (da filmene ikke kan streames fra tablet)

Workshoppen er for alle trin.

2b. Green screen i sprogundervisningen v/ Tom Stub Christiansen, pædagogisk konsulent for it og medier, CFU Absalon

Arbejdet med green screen er oplagt at integrere i sprogundervisningen. Skærmen åbner døren til en helt ny verden af sproglige muligheder, der kan tilpasses lige netop det tema, I har fokus på i undervisningen – begyndere som fortsættere. På workshoppen kommer du til at prøve nogle af de forskellige teknikker i forbindelse med green screen med et fokus på, hvordan du kan bruge det i din sprogundervisning. Det er et redskab, der er let og enkelt at gå til, ligesom det ikke vil kræve lang forberedelse at få det til at virke ude i klassen.

Medbring opladet smartphone, computer og mus.

Workshoppen er for alle sprog.

2c. Film ab! Spot an! Kurzfilme im Deutschunterricht? v/ Marianne Hubert, pædagogisk konsulent for fremmedsprog, CFU Absalon

Arbejdet med kortfilm i tyskundervisningen betyder tid til fordybelse og dybdebearbejdning af ordforråd. Samtidig kan kortfilm åbne et vindue for kultur og samfundsforhold i tysktalende lande. På denne workshop dykker vi ned i nogle af de mange tyske kortfilm/tv-udsendelser, som kan streames direkte fra mitCFU.dk. Du får mulighed for at afprøve forskellige tilgange til arbejdet med filmene og får idéer, som kan overføres direkte til din undervisning. Du vil også få indblik i, hvordan du med ved hjælp af kapitelmærkning kan udvælge de scener, eleverne skal have særligt fokus på.

Medbring PCikke tablet (da filmene ikke kan streames fra tablet).

Workshoppen er for alle trin 5.-10. klasse.

Tilmelding

Tilmeld dig her senest den 8. februar 2019 - og husk at vælge to workshops.

Konferencen finder sted den 18. marts 2019 på Absalon, Campus Roskilde. Bemærk, at der er begrænset antal parkeringspladser. Campus Roskilde ligger 10 minutters gang fra Trekroner Station.

Spørgsmål? Kontakt CFU's kursusadministration på kursus@pha.dk og tlf. 7248 1930 (kursusnr. R19-120).

.

Campus Roskilde

Trekroner Forskerpark 4
4000 Roskilde
18. marts 2019 9:00 - 15:00
Marianne Hubert Pædagogisk konsulent
Ulla Krogsgaard Pædagogisk konsulent
Cxense Display