Del

31. august 2017

Temadag: Deltagelse og fælles ejerskab til et samskabende mind-set

Hvad der skal til for at få de forskellige parter med ind i samskabende processer. Hvordan kommer man egentlig i gang? Og hvordan får man succes med at involvere andre parter?

Nye veje og nye løsninger af velfærdsudfordringer

I udviklingen af nye veje og nye løsninger af velfærdsudfordringer vil vi gerne have flere forskellige aktører med ind i fælles udviklingsprocesser på tværs af sektorer, logikker og arbejdskulturer, for at på den måde få sagen belyst fra flere vinkler og få skabt en fælles læring.

Men...

  • Hvordan får vi borgerne med?
  • Hvordan får vi kommunen med?
  • Hvordan får vi virksomhederne med?

På temadagen undersøger vi, hvad der skal til for at få de forskellige parter med ind i de samskabende processer.

Oplæg
Inddragelse af omverdenen - fra Hr og Fru Jensen til kommunale aktører, foreninger, forsyningsselskaber og erhvervsliv v / Annika Agger, ph.d. og lektor på RUC

Hvilke særlige forhold er vigtige at være opmærksom på, når man ikke blot vil inddrage borgerne, men også mange forskellige ”omverdensaktører”. Mange af disse aktører er professionelle med forskellige dagsordner og ressourcer. Annika Agger tager afsæt i en række begreber f.eks. ”collaborative advantage” og ”public value”, og hun kommer med forskningsperspektiver på, hvorledes man mobiliserer fremdrift og dynamik i samskabelsesprocesser. Derudover præsenterer hun en række empiriske pointer fra et nyligt afsluttet projekt ’Fællesskaber i forandring – nye metoder til at forstå og facilitere fællesskaber’.

Socialøkonomi som greb til byudvikling – godt samarbejde i øjenhøjde v / Iben Nova Rask, tidligere projektleder af ’Opdrift’ i Områdefornyelsen i Københavns Kommune

Igennem to år har Områdefornyelsen Fuglekvarteret benyttet og udfordret socialøkonomi som greb til byudvikling. Indsatsen hedder Opdrift, og målet er at samarbejde medkvarterets borgere, kreative iværksættere og sociale aktører om at styrke en socialt og lokalt fokuseret kultur blandt erhvervslivet.

Netop nu er mere end 10 lokale partnerskaber ved at udvikle forretningsmodeller, der indtænker kvarteret og tester prototyper på kvarterets gader og stræder. Forretningskoncepterne bevæger sig på tværs af kultur og fritidsliv, tech miljø, sociale fællesskaber og grøn by.  Opdrift er stolte af at arbejde tæt sammen med TagTomat,FabLab Nordvest, Bugging Denmark, Kirkens Korshær, Beyond Coffee og FRAK blandt mange flere. Herfra er der udviklet erfaringer med at udfordre cirkulær økonomi, socialøkonomi og oplevelsesøkonomi samt udvikle helt unikke og innovative forretningsmodeller.

Iben Nova Rask fortæller nærmere om den bagvedliggende strategi for Opdrifts indsatsområde og om, hvordan den lokale forankring har været et gennemgående fokus. Iben Nova Rask vil gå nærmere ind i greb, som benyttes omkring de socialøkonomiske partnerskaber omkring Kirkens Herberg og TagTomat og udfolde, hvordan det har muliggjort, at udsatte borgere bidrager positivt til kvarteret. Hun vil fortælle mere om Bugging Denmark, Danmarks første fårekylling urban – der har udviklet en forretningsmodel der inddrager byen og se nærmere på hvad det har gjort for kvarteret. Iben Nova Rask viser, hvilken rolle kvarterets aktører har spillet i udvikling at disse metoder og værktøjer. Og hun udfolder de modige skridt, der skal tages, når en områdefornyelse vælger at give stafetten til kvarterets aktører – for, hvad sker der så?

Målgruppe

Private, kommunale, regionale og NGO medarbejdere, konsulenter og ledere der arbejder med borgerinddragelse, medborgerskab, socialøkonomi og social samt arbejdsmarkedsområdet, land- og by udvikling, udvikling, projekter, tilflytning/bosætningsstrategi og alle der er interesseret i samskabelse.

Denne temadag er den anden af 4 temadage om nye veje i løsninger af velfærdsudfordringer.
Alle temadagene undersøger dette felt fra en teoretisk vinkel og med perspektiver fra en eller flere positioner i praksis.

Kommende temadage

Pris:

Vælg en eller flere temadage - Pris for én temadag 950,- kr. - Vælg alle 3 temadage for 2.400,- kr.
Sidste frist for tilmelding den 10. august 2017.

Tilmeld dig her

Campus Roskilde

Trekroner Forskerpark 4
4000 Roskilde
31. august 2017 9:00 - 15:00
Ingen ledige pladser
Cxense Display