Video: Materialepræsentation
10 materialer på 7 minutter!
Danskkonsulenten præsenterer 10 fantastiske materialer til udskolingen, som kan inspirere dig til dit næste forløb eller din årsplan.
Læs mere og book
Helena og Junuz er begge på vej ud i Europa med en interailbillet i lommen og mødes tilfældigt i toget. Et møde der ændrer deres rejse og deres liv.
De to fortællere: En pige og en dreng vil have appeal til romanlæsere af begge køn. En roman om usikkerhed, træde i karakter, kærlighed og meget andet.
Læs mere og book
Filmen er en tolkning af, hvordan den unge Astrid Lindgren trods tidens forventninger bestemte sig for at bryde med samfundets normer og følge sit hjerte.
Filmen kan fx indgå i fordybelsesområderne: køn før og nu, identitet, forfatterskabslæsning af Astrid Lindgren eller Kim Fupz Aakeson.
Læs mere og book
Kassen indeholder 30 billedbøger fordelt på tre titler: Rævefælden af Lilja Scherfig og Otto Dickmeiss. Pigen i rødt af Roberto Innocenti. Tavs af Camilla Hübbe. Derudover indeholder kassen 2 eksemplarer af materialet Billedfortællinger til overbygningen, som vil kunne bruges som inspirationsmateriale til læreren.
Læs mere og book
Eksempler på indhold:
- På sporet af en ny skrivedidaktik
- Danskfagets prøver
- Fem friske fordybelsesområder
Læs mere og book
Kim har skrevet stil i skolen om, hvad han hader, og det udløser konflikt i familien, men hvad er det egentlig, Kim hader?
'Hader, hader ikke' er en billednovelle med kort tekst og komplekse billeder. Der kan vælges et overlay med arbejdsidéer, når bogen bookes.
Læs mere og book
Lyrikspor er en dansk antologi til eleverne i udskolingen, som indeholder 30 digte. Digtene er organiseret i 6 fordybelsesområder bl.a. Familiefortællinger, Poetiske protester, Kærlighedsmøder og Hyldester. Til hvert digt hører et lyrikspor med aktiviteter, som guider elever gennem en oplevelse og undersøgelse af digtet.
Læs mere og book
Et fagteammøde indeholder et kort oplæg, fx om de nyeste romaner eller dokumentarudsendelser. Derefter en fælles drøftelse af læremidler til dansk og deres anvendelse i undervisningen.
Fagteammødet kan for et mindre beløb holdes på skolen eller gratis på CFU.
Kom på ugekursus

Kursus: Rundt om danskfaget 7.-10. klasse
Læs mere og tilmeld dig
På kurset Rundt om danskfaget 7.-10. klasse bliver du opdateret på væsentlige faglige vinkler: skrivedidaktik, stavning, det multimodale perspektiv, drama og podcast, klassikere og spritnye tekster.
2.-6. november 2020
Læs mere og tilmeld dig ugekurset.
Nye læremidler
Nye læremidler til udlån i klassesæt og til inspiration.
Undervisningsmateriale: At fortælle et menneske multimodalt
Undervisningsmaterialet ”At fortælle et menneske” handler om digital multimodal produktion af biografier om danske kulturpersonligheder, herunder analyse, produktion og evaluering af multimodale tekster.
Undervisningsmaterialet er fra projektet "Vejledning i multimodalitet - en kobling mellem PLC og folkebibliotek".
100 dokumentariske lydfortællinger på hver 2 minutter
100 Nord er en hel verden med små dokumentariske lydfortællinger, lydscener og reportager fortalt af 100 stemmer i alderen 1-100 år rundt omkring i Danmark, Sverige og Norge.
Du kan klikke dig igennem de 100 stemmer og høre og læse små, spændende beretninger fra 100 år i Norden fortalt af børn, unge, voksne, gamle og meget gamle...
Alle fortællingerne bringes i lyd og tekst, så eleverne både kan lytte til og læse de enkelte fortællinger på dansk, norsk og svensk.
100 Nord kan bruges både i folkeskolen og på gymnasiet. Hvert lille lydportræt på kun to minutter bærer en historie i sig, og fortællingerne kan sættes i spil i flere forskellige danskfaglige sammenhænge, genrer og forløb, f.eks.:
- Erindringer
- Lydfortællinger
- Norsk og svensk
Hver fortælling kalder på samtale og analyse i klasseværelset - og på produktion med elevernes egne mobiltelefoner som redskab.
Elevopgave
- Fortæl dit eget liv på to minutter
- Fortæl en episode fra dit liv på to minutter
- Efter læsning af f.eks. en roman, fortæl hovedpersonens liv på to minutter
Sådan bruger du Pinterest
Husk, at du skal oprette en gratis bruger på Pinterest for at tilgå vores opslagstavler. Se videoen her om, hvordan du gør: youtu.be/naKXVR3OLr4
Hvis du gerne vil vide mere om Pinterest, så se videoen her: youtu.be/YgVOJchbSyY