Del

Tv-udsendelser

Praktisk hjælp

Fra september 2015 har du bl.a. mulighed for at:

  • streame på alle slags enheder
  • give eleverne adgang til tv-udsendelser uden for skolen
  • sætte kapitler i tv-udsendelser som bogmærker

Hent vejledningen her (pdf).

OBS: Din skole skal have abonnementer for at streame tv-udsendelser. Læs mere.

Rundt om reality

Har du mod på at tage fat på reality-genren med danskfaglige briller sammen med dine elever?

I så fald kan du lade dig inspirere af den pædagogiske vejledning ”Rundt om reality”, som bygger på arbejdet med ”Familien fra Bryggen”, ”Prinsesserne fra blokken” og ”Klædt af”. Tilsammen dækker de tre afsnit flere af reality-undergenrerne og byder sig derfor til med forskellige vinkler på genren.

Med udgangspunkt i den pædagogiske vejledning og de tre kapitelmærkninger er det oplagt at lave et fordybelsesområde i kategorien: Ikke-fiktion – multimodale og æstetiske tekster.

Læs mere i den pædagogiske vejledning (pdf).

Kan du bruge fire spændende kortfilm til udskolingen?

Ausgleich er en tysk kortfilm, der undersøger begrebet tilgivelse gennem et møde mellem offer og gerningsmand i et såkaldt konfliktråd.

Sundays er en dansk kortfilm om en ung kvindes forhold til og opgør med sin gamle far. Åbningsscenen er et studie værd i forhold til, hvor elegant man kan lave en personskildring – helt uden ord!

Ampelmann er en humoristisk tysk kortfilm om et fredeligt minisamfund, der pludselig ændrer sig, da politibetjenten i byen sætter et lyssignal op af ren kedsomhed.

Cadet er en barsk belgisk kortfilm om en far, der bruger alle kneb i sit sygelige forsøg på at forbedre sønnens præstationer på atletikbanen. 

Cxense Display