Del

Natur/teknologi

Fysiologi-sæt med måleudstyr og datalogger

5.-10. klasse.

DK5: 61.2

I dette sæt måleudstyr til biologi og natur/teknologi er der fokus på måling af puls og åndedræt. Målinger med sættets sensorer udføres ved hjælp af iPads og tablets eller på en PC med enten Windows eller Mac OS. Data indlæses i en almindelig webbrowser via Wifi-enheden som plug-and-play. 

Materialesættet indeholder 1 spirometer, 1 USB-enhed, 1 Wifi-enhed, 1 skærm-enhed, 1 pulsmåler, 1 batteri, 1 USB-kabel, 1 vejledning. 

Se den generelle vejledning her (pdf). 

Se vejledningen til de enkelte moduler her (pdf). 

Økologi-sæt med måleudstyr og datalogger

5.-10. klasse.

DK5: 56.1

I dette sæt måleudstyr til biologi og natur/teknologi er der fokus på data fra økosystemer. Målinger med sættets sensorer udføres ved hjælp af iPads og tablets eller på en PC med Windows eller Mac OS. Data indlæses i en almindelig webbrowser via Wifi-enheden som plug-and-play. For at bruge sættets oxygenmåler skal der forinden indkøbes elektrolytvæske til ilt-elektroder. 

Materialesættet indeholder 1 lysintensitetsmåler, 1 temperaturmåler, 1 oxygenmåler, 1 CO2-måler, 1 pH-måler, 1 fugtighedsmåler, 1 Wifi-enhed, 1 batteri-enhed, 1 skærm-enhed, 1 USN-enhed, 1 USB-kabel, 1 vejledning til de enkelte moduler, 1 generel vejledning.

Se den generelle vejledning her (pdf). 

Se vejledningen til de enkelte moduler her (pdf). 

Lego WeDo

Med det nye emnesæt Lego WeDo kan eleverne konstruere robotmodeller og via computeren programmere til forskellige former for bevægelse.

Lærervejledning m.m. kan hentes på nettet.

Digitale læremidler

Forskerland

Fra Folkeskolen.dk: 

"Hold da op!" kunne man fristes til at sige. For hvor er der dog utroligt meget stof på denne hjemmeside. Siden er målrettet natur/teknik i 5.-6. klasse, og der er nok at gå i gang med.

Forskerland er en virtuel ø, hvorfra man kan vælge imellem seks overordnede emner: Naturområder, Livets udvikling, Forskernes hus, Himmelrummet, Ekspeditioner og Naturkatastrofer. Under hvert emne er der masser af underemner med artikler, fotos og animationer og til mange af artiklerne ligeledes aktivitetsark.

Læs hele anmeldelsen på Folkeskolen.dk og læs læremiddelvurderingen fra Læremiddel.dk (pdf).

Oplev Forskerland her.

Ny fælles prøve i naturfag

Læs om prøvebekendtgørelsen for den nye fællesfaglige prøve i naturfag. 

Læs mere.

Cxense Display