Del

Anja Weirsøe Dynesen

Lektor Anja Weirsøe Dynesen
Anja Weirsøe Dynesen
Lektor - Ph.d., Ernæring og Sundhedsuddannelsen

Anja Weirsøe Dynesens vidensområde tager afsæt i ernæringsvidenskab og odontologi og sætter fokus på ernæringstilstand, generel og oral sundhed i relation til rehabilitering og palliation; f.eks. hos personer med spiseforstyrrelser og personer med hoved-halskræft.

Særlig viden om:
  • Dysfagi – problemer relateret til at synke, spise og drikke
  • Kost, ernæring og oral sundhed
  • Spiseforstyrrelser
  • Hoved-halskræft
Kontakt:
Tilbage til oversigt
Fra samme vidensområde:
Lektor Vibeke Østergaard Steenfeldt
Særlig viden om:
  • Patienterfaringer om åndelig omsorg i sygeplejen
  • Videnudvikling om åndelig omsorg i sygeplejen
  • Udvikling af viden om sygepleje ved brug af fænomenologisk og kvalitative metoder
  • De etiske/eksistentielle aspekter ved hospital- og anden pleje af syge mennesker
Lektor Hemant Juneja
Særlig viden om:
  • Teaching and research in Musculoskeletal diagnosis
  • Developing learning pathways for physiotherapy educations
  • Teaching and research in Sports Injuries
  • Prevention and Rehabilitation
  • New learning methods for physiotherapy students
Lektor Jesper Larsen Mærsk
Særlig viden om:
  • Brugerperspektiver på sygdom, sundhed og behandling
  • Rehabilitering og palliation med særlig fokus på hvordan det opleves og håndteres af den enkelte
Lektor Kurt Allenberg
Særlig viden om:
  • Søvnforskning
  • Søvnregistreringsværktøjer
  • Komparativ evaluering af søvnmønstre
  • Innovation og entreprenørskab
Docent Line Elisabeth Lindahl-Jacobsen
Særlig viden om:
  • Rehabilitering og palliation
  • At leve et meningsfuldt hverdagsliv, trods livstruende sygdom
  • Udvikling af interventioner - inddragelse af patienter og pårørende
  • Design og gennemførelse af kliniske studier (RCT)
  • Kræftrehabilitering - udviklingen i Danmark
  • Udvikling af kompetenceprofiler og retningslinjer
Docent Jeanette Præstegaard
Særlig viden om:
  • Fysioterapeutisk rehabilitering og palliation
  • Ergoterapeutisk rehabilitering og palliation
  • Etik i sundhedsrelationsprofessionerne
Lektor Helle Stegger
Særlig viden om:
  • Pædiatrisk fysioterapi indenfor neurologi, rheumatologi, ortopædi, onkologi, prematuritet.
  • Inklusion af børn med autisme spektret, ADHD og Tourette i pædagogisk psykologisk rådgivning
Adjunkt Christina Louise Lindhardt
Særlig viden om:
  • Overvægt hos børn, gravide og voksne - Årsager og behandlingsmuligheder
  • Kommunikation i sundsvæsenet som en kilde til den gode behandling
  • Velfærdsteknologiske muligheder i sundhedsvæsenet
Lektor Christian Eyde Coff
Særlig viden om:
  • Fødevareinnovation i virksomheder og institutioner
  • Læringsmiljø om entreprenørskab og iværksætteri
  • Fødevareetik og kommunikation om fødevarer
  • Sporbarhed og fødevarernes produktionshistorier
  • Lokale og økologiske fødevarer
  • Fødevareuddannelse
Chefkonsulent Mette Andresen
Særlig viden om:
  • Evidensbasering af praksis på demensområdet nationalt og internationalt
  • Kompetenceudvikling af medarbejdere på demens – og ældreområdet med fokus metoder til at fremme borgere, patienters og pårørendes livskvalitet og velbefindende i hverdagen.
  • Anvendelse af teknologi på demens- og ældreområdet
  • Design og gennemførelse af interventionsstudier, surveys, interviews og observationer
  • Udvikling af Nationale retningslinjer og strategier
Adjunkt Christian Ildrup Gadgaard
Særlig viden om:
  • Kritisk sundhedsfremmeforskning
  • Målgruppeanalyser
  • Ulighed i sundhed
Docent Jonatan Leer
Særlig viden om:
  • Madkultur, historie og identitet
  • Det ny nordiske køkkens historie og udvikling
  • Kød, forbrug og kultur
  • Madpædagogik
  • Nye madtrends og restaurantoplevelser
  • Mad og medier - fra kogebogen til sociale medier
Docent Jesper Frederiksen
Særlig viden om:
  • Politisk styring, organisering og ledelse på sygeplejeprofessionens arbejde
  • Strukturelle betingelser for udviklingen af forskelle i sundhedstilbud
  • Samspillet mellem sundhedssystem, uddannelse og sygeplejerskeprofessionen
  • Betydningen af sektorovergange for patientforløb til særlig multisyge ældre og på psykiatriområdet
Docent Margit Annie Dall Aaslyng
Særlig viden om:
  • Udvikling og optimering af sunde, velsmagende fødevarer
  • Sensorik og forbrugeranalyser
  • Mæthedsstudier
  • Forsøgsdesign og dataanalyse
  • Kød, råvarekvalitet og tilberedning