Studiearbejde med vidensmål:
I MOOC’en kan du overordnet set tilegne dig viden inden for alle vidensområder. MOOC’en er struktureret, så det er muligt at arbejde med samtlige kompetenceområder tilknyttet et undervisningsfag. Undervisningsfaget er opdelt i 3 eller 4 moduler, hvor hvert modul er opbygget af 9-12 faglige temaer.
Du kan arbejde med alle temaer i alle moduler eller vælge at arbejde med enkelte temaer, afhængigt af hvilke temaer, der på baggrund af selvevalueringens vidensprofil, er blevet udpeget som relevante. Studiearbejdet vil være organiseret, så du fleksibelt kan arbejde med de faglige ressourcer – se videooplæg, lave quiz‘er, arbejde med temaopgaver og give peer-to-peer feedback på opgaver.
Om at arbejde med moduler og temaer:
Det konkrete studiearbejde foregår i de faglige temaer. I forbindelse med temaet vil du i MOOC’en typisk finde følgende inden for hvert tema:
- En tekst eller en video hvor underviseren introducerer temaet.
- En oversigt over de kompetencemål som temaet arbejder med.
- En kernetekst som formidler det faglige indhold i temaet.
- Supplerende tekster og øvelser til teksten.
- En quiz som tester om du har tilegnet sig temaets faktuelle informationer.
- En temaopgave hvor du skal knytte temaets faglige indhold til egen praksis og derved demonstrere kompetencer inden for temaet.
- En vejledning i hvordan du skal aflevere temaopgaven.
- En vejledning i hvordan du kan give respons på andres opgaver samt få respons på egen opgave (peer to peer respons arbejde).
Studiegruppearbejde
Professionshøjskolen Absalon anbefaler at du og de øvrige deltagerne organiseres i studiegrupper. I studiegrupperne kan I give sparring på studiearbejdet med temaerne i MOOC’en og der kan skabes et socialt fagligt fællesskab for den enkelte omkring kompetenceudviklingsforløbet. Samtidig kan studiegrupperne fungere som udgangspunkt for at diskutere og reflektere over udvikling og gennemførsel af ny undervisningspraksis som et fælles kollegialt læringspotentiale.
Undervisning, individuel vejledning og holdvejledning
Undervisning og holdvejledning afvikles efter aftalt plan med Professionshøjskolen Absalon. Eksempelvis kan undervisningen og holdvejledningen afvikles på en fast ugedag fordelt over uddannelsesåret. Individuel vejledning aftales mellem deltageren og fagunderviser. Denne vejledning kan både foregå face-to-face, telefonisk og via Skype.
Til hvert fag er der tilknyttet en fagunderviser fra Professionshøjskolen Absalon. Denne fagunderviser igangsætter og følger faglige drøftelser og svarer på spørgsmål på MOOCens tilknyttede faglige forum. Forummet er kun åben for tilmeldte deltagere i undervisningsfagene for at skabe et trygt miljø uden offentlig adgang.
Hvis du efter selvevalueringen og samtalen vurderer, at du kan indfri alle undervisningsfagets videns- og færdighedsmål kan du indstille sig til eksamen hos Professionshøjskolen Absalon.