Del

Smag for livet

Tværfaglig forsknings-og formidlingsprojekt hvor Absalon Ernæring og Sundhed er partner.

Målet er at få danske børn og unge til at bruge smag bevidst så de kan foretage begrundede madvalg. Fokus på Sundhed, læring, gastronomi og håndværk

Aktiviteter

  1. udadvendte aktiviteter målrettet borgere i forbindelse med events, festivaller mm
  2. undervisnings- og forskningsaktiviteter målrettet uddannelser og institutioner, der arbejder med mad og måltider samt
  3. forskningsaktiviteter der retter sig direkte mod madprofessionelle i professionsfeltet

Samarbejdspartnere

Professionshøjskolen Absalon

Københavns universitet KU

Nordic Food Lab NFL

Århus universitet AAU

UC Lillbælt UCL

Syddansk universitet SDU

Københavns madhus

Skoler, institutioner og køkkenprofessionelle

Forskning og udvikling til gavn for praksis og uddannelse

I projektet udvikles:

  • Eksperimenter, opskrifter, event- og undervisningsmateriale til børn/unge
  • Undervisnings- og forskningsaktiviteter målrettet uddannelser og institutioner, der arbejder med mad og måltider (uddannelser som Ernæring og sundhed, Folkeskolelærer mfl)
  • Forskningsaktiviteter der retter sig direkte mod madprofessionelle i professionsfeltet med det formål at udvikle ”best practice”
  • Undervisningsmateriale – og forløb primært til Ernæring- og sundhedsuddannelsen men også EVU af lærere: skriftligt materiale, øvelsesvejledninger, workshops, sansekits- og kasser, præsentationsmaterialer

Der er etableret samarbejde med studerende på Ernæring og sundhedsuddannelsen i form af:  praktikpladser, studenterprojekter, studenterarbejde, involvering af studerende på events, seminarer, konferencer, som smagsambassadører samt indgået samarbejdsaftaler om Bachelorprojekter i Smag for Livet.

Projektleder:

Lektor, Anette Kamuk


Projektet løber fra: 

1.8.2014 til 1.7.2018

Projektet er i Professionshøjskolen Absalon forankret i:


FoU-miljøet ”Fødevareinnovation ” er forankret i Center for Ernæring og Rehabilitering.

Cxense Display