Vores ambition er at kombinere viden og faglighed inden for fødevarekvalitet, ernæring og sundhedsfremme for derved at skabe nye innovative og sunde tiltag med mad og måltider. I forskningsmiljøet er der to delindsatser, hvor især krydsfeltet mellem dem bidrager til at indfri ambitioner og målsætninger.
Fødevareinnovation
Formålet er at arbejde målrettet med innovation inden for sunde, bæredygtige fødevarer i nært samarbejde med regionale såvel som nationale fødevareaktører. Råvarekendskab og teknologiforståelse kombineres med viden om ernæring og forbrugere, så vi sammen med virksomheder udvikler produkter og ydelser på en vidensbaseret baggrund.
Vi arbejder tværfagligt med at øge spise- og ernæringsmæssig kvalitet af forskelligartede måltider fremstillet af mad- og ernæringsprofessionelle. Udviklingsarbejdet sker i samarbejde med dem, der tilbereder maden, og med involvering og fokus på målgrupper samt inddragelse af innovationsprocesser.
Sundhedsinnovation
Formålet er at bidrage til livskvalitet gennem sundhed hos raske såvel som syge borgere hele livet. Vi kombinerer vores faglighed inden for generel sundhedsfremme med faglighed inden for ernæring og fødevarekvalitet for derved at øge det enkelte menneskes handlekompetence, og på den måde være med til at gøre en forskel. Dette sker i samarbejde med de relevante aktører, private såvel som offentlige, hvor vi arbejder med mad, kost og ernæringsterapi.
Kontakt
Samarbejde
Vi samarbejder bredt med praksis og andre vidensinstitutioner, og vi vil gerne udbygge vores samarbejde med det omgivende samfund og med danske og internationale forskningsinstitutioner.
Hvis du er interesseret i at samarbejde med os, så kontakt ovenstående. Du er også velkommen til at tage kontakt, hvis du er interesseret i at gennemføre et ph.d.-projekt ved Fødevare- og sundhedsinnovation.
Signaturprojekter
Sunde unge gennemfører uddannelse
Formålet er at øge unges mulighed for at gennemføre en erhvervsuddannelse gennem læring om og fokus på sundhed. Vi udvikler et velfærdsprogram med et helhedsfokus på krop, psyke og sundhedskompetencer hos elever på erhvervsskolerne. Målet er at få udbredt velfærdsprogrammet til hele landet.
Projektet forebygger gennem en sundhedsfremmende tilgang frafald på erhvervsuddannelserne, og dermed gennemfører flere unge en faglært uddannelse og bliver til arbejdskraft på arbejdsmarkedet. Projektet henvender sig til alle unge på erhvervsskolerne, også unge som er i risiko for at være udsatte.
Mere om projektet
Du finder også informationer om projektet på UC Viden
Projektlead
- Center for Erhvervsuddannelser Lolland Falster
Projektleder i Absalon
- Docent Margit Dall Aaslyng
Projektperiode
- 2020 - 2022
Samarbejdspartnere
- Professionshøjskolen Absalon og CELF
Bevillingsgivere


Nyt ekstruderet planteprotein til fremtidens ernæringsrigtige fødevarer
Med en ambition om at gøre det nemt på en ernæringsrigtig måde at skifte fra animalske til plantebaserede fødevarer taler dette projekt ind i en aktuel samfundsudvikling. Udviklingsarbejdet baseres på teknologisk udvikling i samspil med et nytænkende fokus på ernæring og sensorik. Der udvikles tre kategorier af fødevarer: kødanaloge, mellemmåltider og melbaserede. Prototyper af fødevarer i de tre kategorier skal udvikles, og kvaliteten analyseres. De mest succesrige prototyper opskaleres, og den ernæringsmæssige kvalitet dokumenteres efterfølgende.
Projektet samler aktører fra jord til bord og vil munde ud i nye innovative plantebaserede fødevarer.
Mere om projektet
Du finder også informationer om projektet på UC Viden
Projektlead
- Professionshøjskolen Absalon
Projektleder i Absalon
Docent Margit Dall Aaslyng
Projektperiode
- 2020 - 2023
Samarbejdspartnere
- Københavns Universitet, Organic Plant Protein, Hanegal, Quinoa Quality, Møllerup Brands
Bevillingsbeløb
- 7.910.692 kr.
Bevillingsgivere

Igangværende ph.d.-projekter
Grønne urbane dyrkningsfællesskaber
Ph.d.-studerende
- Søren Christensen
Universitet
- Roskilde Universitet og Copenhagen Business School
Bevillingsgiver
- Professionshøjskolen Absalon, Roskilde Universitet og Copenhagen Business School
Børns smagslæring
Ph.d. studerende
- Rikke Højer Nielsen
Universitet
- Københavns Universitet og Aalborg Universitet
Bevillingsgiver
- Nordea-fonden