Del

Mad- og turismeoplevelser

I forskningsmiljøet ‘Mad- og turismeoplevelser’ beskæftiger vi os med de to brancher mad og turisme; der aktuelt er i rivende udvikling i Danmark. Det er to felter, der favner bredt. Begge har et fælles omdrejningspunkt i oplevelsesøkonomien, men i stigende grad er bæredygtighed – den klimamæssige, såvel som den sociale og den økonomiske – blevet dagsordensættende. Vi forsker i trends og tendenser både regionalt, nationalt og internationalt og gerne i samarbejde med offentlige og private aktører.

Madoplevelser

Danmark er i de sidste årtier gået fra at være en madmæssig udørk til at være en kulinarisk stormagt med både verdensklassegastronomi og street food. Vi forsker i en række meget forskellige dele af denne innovative madverden fra madfestivaller til bæredygtige fødevareproducenter og mediernes rolle for madoplevelser. Vi har et stærk international netværk og samarbejder bl.a. med forskere fra New York University, University of Sidney og University of Toronto.

Turismeoplevelser

Turismefeltet er i rivende udvikling i disse år både herhjemme og i det store udland. Vi forsker særligt i nye koncepter og økonomiske modeller, som toner frem såsom lokal turisme, slow turisme og community based tourism. Særligt synes bæredygtighed i stigende grad at sætte dagsorden. Vi undersøger ligeledes, hvordan kultur, museer, attraktioner, sportevents mm. spiller sammen med turismefeltet. Her samarbejder vi med bl.a. Nationalmuseet, Wonderful Copenhagen og Corolab, Roskilde.

Samarbejde

Vi samarbejder bredt med praksis og andre vidensinstitutioner, og vi vil gerne udbygge vores samarbejde med det omgivende samfund og med danske og internationale forskningsinstitutioner. 

Hvis du er interesseret i at samarbejde med os, så kontakt ovenstående. Du er også velkommen til at tage kontakt, hvis du er interesseret i at gennemføre et ph.d.-projekt ved forskningsmiljøet Mad- og turismeoplevelser.

Du kan læse mere om samarbejde med Absalon her

Signaturprojekter

Bæredygtig Madturisme i Landområder i Norden

Projektlead

  • Professionshøjskolen Absalon

Projektleder i Absalon

  • Docent Jonatan Leer

Projektperiode

  • 01. september 2019 - 31. december 2021

Samarbejdspartnere

  • Nordic Network for culinary tourism

Bevillingsbeløb 

  • 520.000 kr. 

Bevillingsgivere

    Styrkelse af sammenhænge mellem Land & By

    Projektet skal øge turismestrømmen til Region Sjælland ved bl.a. at tiltrække turister fra København. Forskerne studerer best (og worst) practice case-eksempler på dette i udlandet, som kan overføres til regionen. Målet er at finde modeller og elementer, som kan overføres til en Region Sjælland-kontekst. Der laves også en afdækning af visse turismeaktører (f.eks. attraktioner) og udviklingspotentialer samt en analyse af, hvordan lærerige eksempler fra udlandet kan overføres til regionens vækstpotentiale. Dette udmunder i konkrete anbefalinger til udviklingsindsatser, som blandt andet beskrives i en rapport.

    Mere om projektet

    Du finder også informationer om projektet på UC Viden

    Projektlead

    • Claus Rex, Wonderful Copenhagen

    Projektleder i Absalon

    • Donna Isabella Caroline Sundbo

    Projektperiode

    • 01. januar 2019 - 31. december 2021

    Samarbejdspartnere

    • Wonderful Copenhagen

    • Professionshøjskolen Absalon

    • Roskilde Universitet

    • Business Lolland Falster

    • VisitOdsherred

    • VisitSydSjælland-Møn

    • VisitVestsjælland

    • VisitNordsjælland

    • Dansk Kyst og Naturturisme

    • VisitDenmark

    • Københavns Kommune

    Bevillingsbeløb

    • 9.000.000 kr. 

    Bevillingsgivere