Forskningsmiljøet fokuserer på at udvikle viden og indsatser målrettet til at leve et meningsfuldt hverdagsliv trods kronisk og fremadskridende sygdom.
Målet i forskningsmiljøet er at kortlægge, udvikle, implementere og evaluere palliative indsatser med fokus på hverdagslivet. Der fokuseres på forebyggelse og sundhedsfremme samt rehabilitering og palliative indsatser. Indsatserne udvikles og evalueres i tæt samarbejde med den praksis, de er målrettet og inddrager de aktører, som er aftagere af indsatserne, herunder borgere, patienter og pårørende. Indsatserne omfatter fysiske, psykiske, sociale og eksistentielle problemstillinger og de bliver udviklet i et tæt tværprofessionelt samarbejde samt i samspil med Absalons efter- og videreuddannelse på området..
Forskningsmiljøet samarbejder med forskere på nationale og internationale universiteter samt med regioner, kommuner, almen praksis, den private sektor samt patientforeninger og interesseorganisationer.
Kontakt
Samarbejde
Vi samarbejder bredt med praksis og andre vidensinstitutioner, og vi vil gerne udbygge vores samarbejde med det omgivende samfund og med danske og internationale forskningsinstitutioner.
Hvis du er interesseret i at samarbejde med os, så kontakt ovenstående. Du er også velkommen til at tage kontakt, hvis du er interesseret i at gennemføre et ph.d.-projekt ved forskningsmiljøet Palliation og hverdagsliv.
Signaturprojekter
Forskningsprogrammet RePaC
Rehabilitering og Palliative indsatser i hverdagen for ældre patienter med Cancer (RePaC)
Forskningsprogrammet RePaCs overordnede formål er at udvikle indsatser målrettet et meningsfuldt hverdagsliv, trods kronisk, fremadskridende sygdom.
RePaC indeholder to delprojekter:
Et tværsnitsstudie, der genererer viden om sygdommens påvirkning af hverdagslivet med henblik på udvikling af indsatser målrettet at påvirke patienternes hverdagsliv.
Et studie, der fokuserer på, hvorfor mænd med lungekræft fravælger kræftrehabilitering, samt hvordan mændene former deres egne forståelser af egen sygdom, helbred og sundhed.
Mere om projektet
Du findes også informationer om projektet på UC Viden.
Projektlead
- Professionshøjskolen Absalon
Projektleder i Absalon
- Docent Line Lindahl-Jacobsen
Projektperiode
- 1. januar 2020 - 31. december 2024
Samarbejdspartnere
Onkologisk Afdeling og Palliative Enheder, Sjællands Universitetshospital
Forskningsenheden for Almen Praksis, Syddansk Universitet
Bevillingsgivere

Uddannelsessammenhæng i Klinik-Teori - UDSiKT
Projektets overordnede fokus er på forholdet mellem praktik (klinisk undervisning) og sundhedsuddannelsernes teoretiske del og helt specifikt på, hvordan der i den kliniske del af uddannelserne arbejdes med udvikling af de studerendes kompetencer i relation til tværprofessionalitet og tværsektorialitet, borger/patient-inddragelse og sammenhængende patientforløb i forbindelse med implementeringen af den seneste revision af de sundhedsfaglige uddannelser.
Mere om projektet
Du findes også informationer om projektet på UC Viden og her
Projektlead
- Professionshøjskolen Absalon
Projektleder i Absalon
- Elise Bromann Bukhave
Projektperiode
- 1. februar 2020 - 31. juli 2023
Samarbejdspartnere
- Roskilde Universitet
- Københavns Professionshøjskole (KP)
- VIA University College
- UCN Professionshøjskolen
- UC Syd
- UCL Erhvervsakademi og Professionshøjskole
Bevillingsbeløb
- 4.665.663,12 kr.
Bevillingsgivere

Igangværende ph.d.-projekter
Demensvenlighed – diskursiv og social praksis
Ph.d.-studerende
- Tania Erika Aniol Hansen
Universitet
- Syddansk Universitet
Samarbejdspartnere
- Syddansk Universitet
- OK-Fonden
- Alzheimerforeningen
Bevillingsgiver
- Alzheimerforeningen
- Ergoterapeutforeningens Forskningsfond
- SOSU-uddannelsen Nykøbing F.