Forskningsmiljøets ambition er at styrke vidensfeltet rehabilitering og fysioterapeutiske indsatser. Fokus er på rehabilitering og bevægelse for den enkelte borger, såvel individuelt som styrket gennem aktive fællesskaber samt ligeledes på at udvikle og kritisk udfordre den fysioterapeutiske indsats i denne sammenhæng.
Formålet er at skabe viden, der udvikler borgernære indsatser, der understøtter borgere i et aktivt hverdags- og arbejdsliv, gennem udvikling af indsatser inden for akut og sikker diagnosticering, behandling og rehabilitering. I samarbejde med borgeren udvikles indsatser, der fremmer borgerens livskvalitet før, under og efter sygdom eller tilskadekomst.
Vi fokuserer på at udvikle projekter, der gennem anvendt forskning retter sig mod såvel målgrupper, indsatsformer og strukturelle forhold for professionens praksis samt mod de sundhedspolitiske tiltag, der rammesætter rehabilitering og borgerinddragelse.
Forskningsmiljøet samarbejder med aktører fra universiteter, regioner, kommuner, almen praksis og den private sektor om at udvikle ny, anvendelig og relevant viden, der kan bidrage til at styrke fysioterapi og sundhedsarbejdet for borgere og pårørende samt udvikle sundhedsprofessionelle kompetencer.
Kontakt
Samarbejde
Vi samarbejder bredt med praksis og andre vidensinstitutioner, og vi vil gerne udbygge vores samarbejde med det omgivende samfund og med danske og internationale forskningsinstitutioner.
Hvis du er interesseret i at samarbejde med os, så kontakt ovenstående. Du er også velkommen til at tage kontakt, hvis du er interesseret i at gennemføre et ph.d.-projekt ved forskningsmiljøet Rehabilitering og bevægelse.
Signaturprojekter
Fællesskab med nydanskere – et skridt på vejen til beskæftigelse
Projektet ”Fællesskab med nydanskere – et skridt på vejen til beskæftigelse” er et forskningsbaseret udviklingsprojekt, der har til formål at kortlægge og understøtte nydanske familiers sundhed, trivsel og beskæftigelsesmuligheder i Næstved Kommune. Projektet gennemføres som et partnerskab mellem Professionshøjskolen Absalon, Næstved Kommune, Lærdansk Næstved og frivilligforeningen Sam-X (Dansk Flygtningehjælp) med finansiel støtte fra Den A.P. Møllerske Støttefond.
Mere om projektet
Du finder også informationer om projektet på UC Viden
Projektlead
- Professionshøjskolen Absalon
Projektleder i Absalon
- Nina Odgaard Nielsen
Projektperiode
- 01. september 2018 - 31. august 2022
Samarbejdspartnere
- Næstved Kommune
- Lærdansk
- Sam-X
- Den A.P. Møllerske Støttefond
Bevillingsbeløb
- 5.704.350 kr.
Bevillingsgivere

Forskning og kvalitetsudvikling i fysioterapeutisk praksis
Projektet undersøger patientrapporteret effekt af den fysioterapi, der tilbydes på klinikker for fysioterapi samt patienternes oplevelse af at komme på klinikken. Det er et rekvireret forskningsprojekt hjemmehørende i forsknings- og udviklingsafdelingen i Center for Ernæring og Rehabilitering.
Der anvendes spørgeskema, som patienterne besvarer ved start og slutningen af behandlingen.
Mere om projektet
Du finder også informationer om projektet på UC Viden
Projektlead
- Professionshøjskolen Absalon
Projektleder i Absalon
- Marianne Lindahl
Projektperiode
- 01. februar 2019 - 30. juni 2023
Samarbejdspartnere
- Klinikker for Fysioterapi
Igangværende ph.d.-projekter
The relationship between anterior pelvic tilt and functional acetabular retroversion in patients with symptomatic anterior femoroacetabular impingement
Ph.d.-studerende
- Anders Falk Brekke
Universitet
- Syddansk Universitet
Samarbejdspartnere
- Odense Universitetshospital
Bevillingsgiver
- Gigtforeningen, Vanførefonden, Professionshøjskolen Absalon
Individualized physical exercise training and enhanced protein intake during rehabilitation of elderly citizen
Ph.d. studerende
- Sanel Teljigovic
Universitet
- Syddansk Universitet
Samarbejdspartnere
- Slagelse kommune
Bevillingsgiver
- Det Frie Forskningsråd, ARLA, Danske Fysioterapeuters Fond for Forskning, Uddannelse og Praksisudvikling