Maddannelse med lokale rødder
Projektet vil i samarbejde med tre skoler i Lejre Kommune udvikle læremidler og undervisningsforløb til styrkelse af fagligheden og elevmotivationen i faget madkundskab. Fokus vil være på besøg hos lokale fødevareproducenter, udvikling af skolehavekonceptet og det fælles måltid i skolen.
Projektet arbejder case-orienteret og eksemplarisk for at initiere en konkret udvikling af faget madkundskab i Lejre Kommune, men er samtidig generisk i udviklingen af alment anvendeligt læremateriale og didaktiske forløb:
- Læremidler/guide til samarbejde med lokale fødevareproducenter og måltidsproducenter rettet mod udvalgte fødevarer og baseret på årstider og skolernes årshjul
- Udvikling af og læremidler om skolehavekonceptet tilpasset rammebetingelser og årshjul
- 65 besøg med skoleklasser hos lokale fødevare- og måltids producenter i Lejre Kommune
- Case-beskrivelse af organisering, fælles rum og sociale rammer for måltidsfællesskaber