Del

Ledelse med data

Bliv klogere på, hvordan du som leder kan bruge data og dokumentation som en del af den ledelsesmæssige beslutningsproces.

Ledelsesmæssige beslutninger skal i højere og højere grad baseres på data. Data og dokumentation skal indgå i et systematisk arbejde med at udvikle kvaliteten af organisationens kerneopgave. Det betyder, at offentlige ledere skal have kompetencer til at producere valide data, analysere og vurdere data kritisk og ikke mindst at træffe relevante datainformerede ledelsesbeslutninger.

Men hvordan gør man det i lige netop din organisation? Hvordan bruger man data/dokumentation til udvikling? Hvilke metoder findes der, og hvilke processer er der i det?

5 Ects point Valgmodul

Det får du ud af modulet

  • Du arbejder med at identificere, bearbejde og vurdere data, så du kan forholde dig kritisk og refleksivt til dem.
  • Du får øvet dig på at indsamle og analysere egne data, der kan anvendes som grundlag for at udvikle kvaliteten af din organisations kerneopgave.
  • Du arbejder med teorier og modeller om databaseret ledelse, der er hjælpsomme, når du skal anvende data i ledelsesmæssige beslutningsprocesser.
  • Og sidst men ikke mindst ser vi på, hvordan du formidler og oversætter data til meningsfuld information.

Du bliver en del af en masse spændende diskussioner, og du vil få inspiration til dit arbejde både fra underviserne og fra dine medstuderende.


Fagligt indhold

Modulet baserer sig på nyeste viden om databaseret ledelse. Du vil blive undervist i både kvantitative og kvalitative metoder til indsamling af data. Det er nemlig vigtigt at huske, at data ikke kun er tal i form af rapporter og analyser. Data er fx også interviews og observationer.

Undervejs reflekterer vi over de etiske udfordringer, der er forbundet med at træffe ledelsesmæssige beslutninger på baggrund af data.

I undervisningen arbejder vi med problemstillinger og erfaringer fra din arbejdsplads. Det er dine ledelsesmæssige behov, der er i fokus. Det betyder også, at det er dine behov for data, der afgør, hvilke data du skal indsamle og analysere på modulet.

Du lærer at stille de rigtige spørgsmål til brugen af data på dit eget ledelsesområde. Og du reflekterer over, hvem der skal involveres i dataindsamlingen og prioriteringen af data. Der anvendes praksishandlinger mellem undervisningsdagene.

Undervejs får du blik for at tal ikke bare er tal. Vi dykker ned i forskellige datatyper og deres styrker og svagheder. Hvilke data egner sig til netop den viden, du efterspørger?Modulet er for dig, der:

... der er leder, har ambitioner om at blive leder eller har ledelses- eller konsulentopgaver, hvor du arbejder med at anvende data, som grundlag for beslutningsprocesser.Tilmelding
Campus Slagelse
15. august 2022
Start dato: 15. august 2022
Slut dato:  12. oktober 2022
Adresse:  Sdr. Stationsvej 30
Tilmeldingsfrist: 1. juni 2022
Supplerende oplysninger:  Undervisningsdatoer: 15/8, 22/8, 9/9, 21/9
Undervisningstidspunkt: 08:30 - 15:30
Vejledning: 30/9
Afleveringsdato: 3/10
Eksamensdato: 12/10

Du bedes have dokumentation for adgangsgrundlag samt betalingsoplysninger (EAN, CVR, P-nummer) klar.

Du er velkommen til at kontakte Absalons administration kl. 9:00-12:00 på 72481030 eller på evu@pha.dk.

Vi tager forbehold for prisændringer.
Pris:  8.500,00 DKK

ECTS:  5

Tilmeld
Downloads

Modulet kan også indgå i et skræddersyet forløb.

Læs mere her