Del

Datadrevet ledelse

Bliv klogere på hvordan du som leder kan bruge data og dokumentation som en del af den ledelsesmæssige beslutningsproces.

Ledelsesmæssige beslutninger skal i højere og højere grad baseres på data. Data og dokumentation skal indgå i et systematisk arbejde med at udvikle kvaliteten af organisationens kerneopgave. Det betyder, at offentlige ledere skal have kompetencer til at producere valide data, analysere og vurdere data kritisk og ikke mindst at træffe relevante datainformerede ledelsesbeslutninger.

Men hvordan gør man det i lige netop din organisation? Hvordan bruger man data/dokumentation til udvikling? Hvilke metoder findes der, og hvilke processer er der i det?

5Ects pointValgmodul

Det får du ud af modulet

  • Du arbejder med at identificere, bearbejde og vurdere data, så du kan forholde dig kritisk og refleksivt til dem.
  • Du får øvet dig på at indsamle og analysere egne data, der kan anvendes som grundlag for at udvikle kvaliteten af din organisations kerneopgave.
  • Du arbejder med teorier og modeller om databaseret ledelse, der er hjælpsomme, når du skal anvende data i ledelsesmæssige beslutningsprocesser.

Derudover bliver du en del af en masse spændende diskussioner, og du vil få inspiration til dit arbejde både fra underviserne og fra dine medstuderende.

 


Fagligt indhold

Modulet baserer sig på nyeste viden om databaseret ledelse.

Du vil blive undervist i både kvantitative og kvalitative metoder til indsamling af data, herunder også etiske overvejelser.

I undervisningen arbejder vi med problemstillinger og erfaringer fra din arbejdsplads.

Det er dine ledelsesmæssige behov, der er i fokus. Det vil sige, at det er dine behov for data, der afgør, hvilke data du skal indsamle og analysere på modulet. Der anvendes praksishandlinger mellem undervisningsdagene.

Undervejs får du blik for at tal ikke bare er tal. Vi dykker ned i forskellige datatyper og deres styrker og svagheder. Hvilke data egner sig til netop den viden, du efterspørger?

Modulets indhold svarer til det, der i studieordningen hedder ”Ledelse med data”.Modulet er for dig, der:

  • er leder
  • har ambitioner om at blive leder
  • har ledelses- eller konsulentopgaver, hvor du arbejder med at anvende data som grundlag for beslutningsprocesser


Tilmelding
Campus Roskilde
20. august 2021
Start dato:20. august 2021
Slut dato: 12. oktober 2021
Adresse: Trekroner Forskerpark 4
Tilmeldingsfrist:19. august 2021
Supplerende oplysninger: Undervisningsdage: 20/8, 27/8, 3/9, 10/9
Vejledningsdage: 16/9, 17/9
Afleveringsdag: 27/9
Eksamensdag: 12/10
Pris: 8.000,00 DKK

ECTS: 5

Tilmeld
Downloads

Modulet kan også indgå i et skræddersyet forløb.

Læs mere her