Del

Fødevarekvalitet

Øg dit kendskab til fødevarekvalitet og bliv klædt på til at samarbejde om udviklingstiltag og optimering i din egen praksis

Modulet sætter fokus på fødevarebranchens og øvrige aktørers arbejde med fødevarekvalitet. Det sker ved at belyse kompleksiteten i kvalitetsbegrebet, identificere faktorer, der har indflydelse på fødevarekvalitet, samt hvordan forskellige aktører i fødevarekæden kan optimere fødevarekvaliteten.

10 Ects point Valgmodul

Det får du ud af modulet

  • Du får indsigt i fødevarekvalitetsbegrebets kompleksitet, konkrete produktionsflow, kvalitetsoptimerende målsætninger og programmer, og forstår hvilken betydning forskellige kvalitetsopfattelser har for arbejdet med fødevarer i dit eget praksisfelt
  • Du bliver klædt på til at kunne identificere, dokumentere og formidle relevante målsætninger for optimering af fødevarekvalitet, samt undersøge og anvende konkrete kvalitetskriterier ift. indsatser i dit eget praksisfelt.
  • Du lærer at udvælge relevante forsknings- og undersøgelsesmetoder, analysere og vurdere fødevarers kvaliteter, og på den baggrund træffe fagligt begrundede beslutninger i forbindelse med planlægning, implementering, dokumentering og evaluering af fødevarekvalitetsarbejde.
  • Du bliver klædt på til at indgå i samarbejde om udviklingstiltag med relevante aktører på området og målrette kommunikationen til specifikke målgrupper.

Fagligt indhold

  • Fødevarekvalitet som begreb 
  • Forsknings- og undersøgelsesmetoder med særlig relevans for fødevarekvalitet 
  • Produktionsflowets betydning for hygiejne, kontaminering og holdbarhed i fødevarerne 
  • Forskellige kvalitetsparametre relateret til produktion af fødevarer: eksempelvis sundhed og bæredygtighed, herunder økologi, miljø, økonomi, arbejdsmiljø og etik 
  • Mærkning af fødevarer herunder ingrediensliste, E-numre, anprisninger og næringsdeklaration
  • Identificering af centrale aktører i produktionskæden belyst ud fra et producent- og aftagerperspektiv
  • Kvalitetsstrategier, herunder målsætninger og indsatser i eget praksisfelt


Modulet er for dig, der

ønsker en forståelse for fødevarekvalitet og forskellige kvalitetsparametre, og som ønsker kompetencer til at indgå i samarbejde om udvikling og formidling af kvalitetstiltag i din egen praksis.

Du arbejder måske med fødevareproduktion, eller som diætist, ernæringsvejleder, sygeplejerske, terapeut eller pædagog i social- eller sundhedssektoren? Din baggrund er ikke så vigtig, du får hjælp til at koble modulets teori til din konkrete praksis.



Tilmelding
Campus Slagelse
4. oktober 2021
Start dato: 4. oktober 2021
Slut dato:  13. december 2021
Adresse:  Søndre Stationsvej 30, 4200 Slagelse
Tilmeldingsfrist: 4. september 2021
Supplerende oplysninger:  Undervisningsdatoer: 4/10, 11/10, 25/10, 1/11, 8/11, 15/11 samt 22/11
Undervisningstidspunkt: kl. 9.00 - 14.30
Afleveringsdato:13/12 2021

Konsulent: Tania E. A. Hansen tlf. 72 48 25 86
Uddannelsessekretær: Louise Juhl Nielsen tlf. 72 48 28 17

Du bedes have dokumentation for adgangsgrundlag samt betalingsoplysninger (EAN, CVR, P-nummer) klar.

Du er velkommen til at kontakte Absalons administration kl. 9:00-15:00 på 72481030 eller på evu@pha.dk.

Venlig hilsen
Absalons EVU administration
Pris:  12.500,00 DKK

ECTS:  10

Tilmeld
Downloads

Modulet kan også indgå i et skræddersyet forløb.

Læs mere her