Del

Grøn mad smager godt – et innovationspotentiale

Center for Ernæring og Rehabilitering inviterer til en eftermiddag med docentforelæsning og information om forskning og uddannelse på ernæring og sundhedsuddannelsen.

Program

12.30 Velkommen
v/Centerchef Berit Hvalsøe

12.45 Docentforelæsning – Grøn mad smager godt – et innovationspotentiale  - Læs mere nederst på siden
v/ Margit Dall Aaslyng

13.30 Inspiration fra igangværende FoU projekter

  • Sunde Unge gennemfører erhvervsuddannelse v/Liv Juncher Harsløf og Jacob Suhr-Thomsen
  • Overvægt hos ældre på plejecentre v/ Anja Dynesen
  • Er der fisk i fiskefrikadeller? Maddannelse i praksis V/Rikke Højer

14.00 Pause

14.15 Hvad er en professionsbachelor i Ernæring og Sundhed
 v/ Konstitueret uddannelsesleder Vibeke Poulsen

14.30 Hvad kan man som studerende hos Ernæring og sundhedsuddannelsen

14.45 Afslutning
v/Centerchef Berit Hvalsøe)

14.50-16.00 Reception med aktiviteter fra projekterne/de studerende



Grøn mad skal smage godt, og samtidig være sundt. Vi kombinerer fødevareudvikling med ernæring og bidrager hermed til fremtidens fødevarer.

Grøn mad skal smage godt, og samtidig være sundt. Det kræver nytænkning indenfor fødevareproduktion at sikre et attraktivt udbud af sunde plantebaserede fødevarer, som kan træde istedet for kød. I brændpunktet mellem ernæring/sundhed og velsmag skabes der i vores forskningsprojekter grundlag for nye fødevarer på det danske marked. I oplægget vil der blive givet eksempler på de forskningsaktiviteter, der er i Fødevare- og Sundhedsinnovation, og visionerne for de fremtidige projektaktiviteter indenfor fødevarer, ernæring og sundhed vil blive beskrevet.

Om Margit Dall Aaslyng

Margit arbejder  systematisk med fødevareinnovation indenfor grønne plantebaserede fødevarer med stærk fokus på at det skal smage godt og være sundt. Jeg er ekspert inden for vurdering af fødevarekvalitet og har kompetencer i at gennemføre, analysere og rapportere sensoriske analyser såvel kvantitative som kvalitative.

Margit er uddannet agronom (cand. agro), har en ph.d. i biokemi fra Københavns Universitet og har derefter arbejdet 20 år på Danish Meat Research Institute, Teknologisk Institut med fokus på kødkvalitet og dyrevelfærd.


Deadline for tilmelding

Sidste frist for tilmelding er den 28. september 2021



Tilmeld dig her
7. oktober 2021
12:30 - 16:00

Campus Slagelse
Sdr. Stationsvej 30
4200 Slagelse