Del

Human ernæring og sundhedsfremme

Dette modul er for dig, der ønsker grundlæggende viden om den humane organismes ernæring. Du får indsigt i aktuelle kostanbefalinger, og hvordan du kan være med til at sikre kvalitet i borgerens hverdag.

Vi belyser den humane organismes ernæring ud fra et ernæringsfysiologisk perspektiv, hvor du vil få forståelse for omsætning af energi og næringsstoffer. Du vil blandt andet få indsigt i officielle kostanbefalinger og kostråd. Samtidig bliver du indført i socioøkonomiske og kulturelle faktorers betydning for kostvaner. 
I undervisning fokuserer vi på kostanbefalinger, og hvordan anbefalingerne kan omsættes til praksis og specifikke målgrupper. Undervejs vil din egen praksiserfaring blive inddraget i undervisningen.

10 Ects point Obligatorisk

Det får du ud af modulet

  • Du lærer at anvende kostanbefalingerne og danskernes kostvaner til at identificere forskellige grupper i befolkningen, og om de lever op til næringsstofanbefalingerne
  • Du får redskaber til at kunne vurdere næringsstof- og kostanbefalinger ud fra fastsættelse af individets behov
  • Du udvikler færdigheder i forhold til at optage en kostanamnese
  • Du får redskaber til at kunne håndtere komplekse og udviklingsorienterede situationer i arbejdssammenhænge
  • Du får indsigt i, hvordan du kan indgå i samarbejde med andre faggrupper om at fremme forskellige målgruppers kostvaner

Fagligt indhold

  • Kostråd og formidling heraf til forskellige målgrupper
  • Optagelse af kostanamnese
  • Energibehovsfastsættelse og makronæringsstoffers omsætning og -anbefalinger
  • Udvalgte vitaminer, mineraler og antioxidanters omsætning og anbefalinger
  • Kostundersøgelsesmetodik
  • Den randomiserede klinisk kontrollerede undersøgelse
  • Udvalgte teorier og metoder om, hvordan kostvaner påvirkes af individuelle socioøkonomiske og kulturelle forhold
  • Kostvaner og fødevareforbrug relateret til forskellige målgrupper og deres socioøkonomiske og kulturelle forhold
  • Fødevaredatabaser og kostberegning


Modulet er for dig, der

  • til daglig arbejder med kostanbefalinger og planlægning til forskellige målgrupper.


Cxense Display