Del

Human ernæring og sundhedsfremme

Dette modul er for dig, der ønsker grundlæggende viden om den humane organismes ernæring. Du får indsigt i aktuelle kostanbefalinger, og hvordan du kan være med til at sikre kvalitet i borgerens hverdag.

Vi belyser den humane organismes ernæring ud fra et ernæringsfysiologisk perspektiv, hvor du vil få forståelse for omsætning af energi og næringsstoffer. Du vil blandt andet få indsigt i officielle kostanbefalinger og kostråd. Samtidig bliver du indført i socioøkonomiske og kulturelle faktorers betydning for kostvaner. 
I undervisning fokuserer vi på kostanbefalinger, og hvordan anbefalingerne kan omsættes til praksis og specifikke målgrupper. Undervejs vil din egen praksiserfaring blive inddraget i undervisningen.

10 Ects point Obligatorisk

Det får du ud af modulet

  • Du lærer at anvende kostanbefalingerne og danskernes kostvaner til at identificere forskellige grupper i befolkningen, og om de lever op til næringsstofanbefalingerne
  • Du får redskaber til at kunne vurdere næringsstof- og kostanbefalinger ud fra fastsættelse af individets behov
  • Du udvikler færdigheder i forhold til at optage en kostanamnese
  • Du får redskaber til at kunne håndtere komplekse og udviklingsorienterede situationer i arbejdssammenhænge
  • Du får indsigt i, hvordan du kan indgå i samarbejde med andre faggrupper om at fremme forskellige målgruppers kostvaner

Fagligt indhold

  • Kostråd og formidling heraf til forskellige målgrupper
  • Optagelse af kostanamnese
  • Energibehovsfastsættelse og makronæringsstoffers omsætning og -anbefalinger
  • Udvalgte vitaminer, mineraler og antioxidanters omsætning og anbefalinger
  • Kostundersøgelsesmetodik
  • Den randomiserede klinisk kontrollerede undersøgelse
  • Udvalgte teorier og metoder om, hvordan kostvaner påvirkes af individuelle socioøkonomiske og kulturelle forhold
  • Kostvaner og fødevareforbrug relateret til forskellige målgrupper og deres socioøkonomiske og kulturelle forhold
  • Fødevaredatabaser og kostberegning


Modulet er for dig, der

  • til daglig arbejder med kostanbefalinger og planlægning til forskellige målgrupper.

Interesseret?

I Lynge Plejeboliger har en række medarbejdere fået et ernæringsfagligt kompetenceløft, som var særligt skræddersyet til deres behov. Du kan læse mere om forløbet her.



Tilmelding
Campus Slagelse
26. september 2019
Beskrivelse: Human Ernæring og sundhedsfremme
Start dato: 26. september 2019
Slut dato: 5. december 2019
Tidsangivelse: Blandet læring / fremmøde 26/9-10/10-31/10-14/11. opg.lev. 05/12
Tilmeldingsfrist: 19. august 2019
Pris: 11.500,00 DKK
Konsulent:

Malene Laursen

7248 2566, mala@pha.dk

Uddannelsessekretær:

Lene Jørgensen

7248 2882, lejo@pha.dk

Downloads

Modulet kan også indgå i et skræddersyet forløb.

Læs mere her

Cxense Display