Del

Hverdagslivet for nyuddannede sygeplejersker

I foredraget beskrives bagsiden af jagten på succes blandt unge mennesker, der uddanner sig til sygeplejersker i individualismens tidsalder.

Foredraget handler om, at især unge nyuddannede sygeplejersker reagerer med udbrændthed, stress, depression og angst i mødet med kolleger og pårørende, mens de plejer medicinske patienter og dækker vakante stillinger uden støtte fra en mentor. 

Pointet i oplægget er, at de nyuddannede sygeplejerskers problemer ikke skal ses som indre personlige karaktertræk, og hverken nye eller erfarne sygeplejersker kan fikse problemer omkring nyuddannede sygeplejerskers udfordringer i mødet med realiteter på udfordringerne.

Udfordringerne skyldes institutionelle arbejdsbetingelser i reformerede sygehuse, hvor mange års krav om øget effektivitet for færre midler har presset systemet hårdt.

Oplægget gør op med kritikken af unge mennesker, der ser sig selv som midtpunkt, fordi de er individualister. Der er tale om en overansvarlig samvittighedsfuldhed blandt de nyuddannede.

Om Forskningens Døgn

Syv døgn i videnskabens tegn: Forskningens Døgn er en landsdækkende videnskabsfestival, der finder sted hvert år med  cirka 700 events og foredrag og mere end 70.000 besøgende. I 2021 åbner festivallen fredag den 23. april og kører til og med torsdag den 29. april.


Tilmeld dig her
24. - 28. april 2021