Klinisk ernæring
På dette modul lærer du at identificere og anbefale den rette kost til den syge og ældre borger, samt dokumentere indsatsen i egen praksis.
Formålet med modulets overordnede fokus på sygdomsbetinget ernæring er at identificere ernæringsfysiologiske behov og sygdom. Vi har særligt fokus på patienter, beboer og borgere i eget hjem, der er i ernæringsmæssig risiko og de muligheder, der ligger i at forbedre deres ernæringsstatus.
10Ects pointValgmodul
Det får du ud af modulet
- Du lærer at risikovurdere særlige målgrupper, samt hvad underernæring kan have af konsekvenser for deres helbred
- Du lærer at vurdere, hvilken form for ernæring du skal vælge og anbefale til den enkelte borger
- Du får styrket tværfaglig viden og kompetencer til at kunne identificere, analysere og vurdere ernæringsmæssige behov hos patienter, beboere og borgere i eget hjem
Fagligt indhold
- Særlige målgruppers ernæringsbehov herunder kriterier for risikovurdering
- Ernæringsfysiologi, herunder legemets reaktion på faste og stress
- Ernæringsbehov og konsekvenser af underernæring hos syge og ældre
- Ernæring under rekonvalescensen
- Monitorering og vurdering af kostindtaget
- Kriterier for anvendelse og anbefalinger af forskellige kostformer
- Dokumentation af ernæringsindsatsen relateret til syge og ældre
Modulet er for dig, der
- særligt har interesse i ernæringens betydning for ældre mennesker og mennesker med sygdom. Du kan fx. være sygeplejerske, fysioterapeut, ergoterapeut, lærer, pædagog, kost- og ernæringsvejleder, personlig træner eller lignende.
Downloads
Modulet kan også indgå i et skræddersyet forløb.