Del

Kursus med fokus på smag

Til dig der er nysgerrig på viden og gerne vil have inspiration til grundsmage, konsistens og smagsoplevelse når du laver mad til mange. Smagen er afgørende for at maden bliver spist- det gælder for alle målgrupper når det handler om den gode hverdagsmad og når du skal tilpasse indtaget af mad eller ændre madvaner.

Hverdagsmaden skal smage godt. Det forventes at storkøkkener, tilbereder mad med høj kulinarisk kvalitet, samtidig med at der er fokus på bæredygtige innovative råvarer, fødevaresikkerhed, ernæring, kostråd, økonomi mm. Det kræver at du som køkkenmedarbejder bliver inspireret og har lyst til at eksperimentere med at udvikle smag og smagsoplevelser, og at du bliver bevidst om egne evner til at vurdere, justere og kvalitetssikre smag.

Det får du ud af kurset

Efter endt kursus er målet, at du bliver i stand til at varetage opgaver med at identificere, vurdere og udvikle måltider med en høj ensartet kulinarisk kvalitet – målrettet brugernes ønsker og behov.


Fagligt indhold

Kurset sætter fokus på viden og bevidsthed om egne smagsevner, samt tilrettelægning og vurdering af den gode hverdagsmad med god smag. Kurset veksler mellem underviseroplæg, dialog samt refleksioner over smagseksperimenterende workshops.

Eksempler på  indhold:

  • Hvad er smag og smagsoplevelser?
  • Hvad påvirker vores smagsoplevelser?
  • Screening af deltagernes grundsmage
  • Hvordan arbejder og taler vi om smag?
  • Smagseksperimenter
  • Oplevelser, refleksioner og dialog om forskellige smage
  • Konsistenseksperimenter
  • Oplevelser, refleksioner og dialog om forskellige konsistenser og mundfølelse
  • Introduktion, værdier og tilrettelæggelse af den gode hverdagsmad
  • Smagen af den gode hverdagsmad
  • Sensoriske metoder til vurdering og bedømmelse af komponenter/måltider
  • Fælles sprog og dialog om ensartet kvalitet
  • Tilsmagning, vurdering og dialog om måltider i praksis
  • Muligheder for adgang til uddannelsen som Smagsdommer og måltidsudvikler

 



Kurset er for dig, der

planlægger eller tilbereder mad til mange. Du kan være ernæringsassistent, professionsbachelor i ernæring og sundhed, kok, produktudvikler, kvalitetskoordinator el. lign.

 



Tilmelding
Campus Slagelse
16. september 2021
Start dato:16. september 2021
Slut dato: 17. september 2021
Adresse: Søndre Stationsvej 30, 4200 Slagelse
Tilmeldingsfrist: 2. september 2021
Supplerende oplysninger: Undervisningsdatoer: 16. og 17. september
Undervisningstidspunkt: kl. 9.00 - 15.00
Uddannelsessekretær: Louise Juhl Nielsen tlf. 72 48 28 17

Du bedes have betalingsoplysninger (EAN, CVR, P-nummer) klar.

Du er velkommen til at kontakte Absalons administration kl. 9:00-15:00 på 72481030 eller på evu@pha.dk.

Venlig hilsen
Absalons EVU administration
Pris: 2.313,00 DKK
Tilmeld