Del

Lokale fødevarestrategier

- Inspirationsseminar for sjællandske kommuner

Hvordan kan kommunen styrke det lokale fødevareerhverv? Kan fødevaresatsninger tiltrække nye tilflyttere og turister? Kan kommunen købe lokalt og bæredygtigt ind? Hvordan samskaber borgere og virksomheder? Hvordan arbejder man på tværs af forvaltninger og erhvervscenter? Og hvordan kan fødevarestrategiske indsatser bidrage til kommunens arbejde med FN’s Verdensmål?

Hør om erfaringerne med at udarbejde kommunale fødevarestrategier og bliv inspireret af forskellige fødevarestrategiske vinkler på velfærd og vækst samt få international inspiration til strategiske indsatser og arbejdet med FN’s Verdensmål. Seminaret er målrettet medarbejdere i kommuner, erhvervscentre og andre med interesse for fødevarestrategiske indsatser på det kommunale område.

Program

9.30Ankomst og morgenmad
10.00Velkomst
10.15

Kommunen som spisekammer, 
ved Søren Holm, udviklingschef Ringkøbing-Skjerns Erhvervsråd.

Ringkøbing-Skjern Kommunes fødevarepolitik – 10 års erfaringer med udvikling af kommunens fødevarestrategiske arbejde og etablering af erhvervsfremmeindsatsen Center for Fødevareudvikling

11.00

Medborgerskab og klimavenligt fødevareområde,ved Connie Skovbjerg, landdistriktskoordinator Sønderborg Kommune.

Sønderborg Kommunes fødevarestrategi og erfaringer med politisk forankring, medborgerskab og landdistriktsudvikling, v. Connie Skovbjerg, landdistriktskoordinator Sønderborg Kommune.

11.45Lokale fødevarer - sammenhæng, mening, identitet og tilhørsforhold,
Ved Christian Coff, fødevarefilosof og docent, Professionshøjskolen Absalon.
12.15Frokost
12.45Kommunale fødevarestrategier som ’driver’ for lokale fødevarer og FN’s Verdensmål – international inspiration,
ved Mads Frederik Fischer-Møller, seniorrådgiver fødevarer, Nordisk Ministerråd.
13.30Paneldebat: Sjællandske erfaringer og visioner for kommunale fødevarestrategiske indsatser. 
ved Tina Unger, programleder for ’Fødevarer, erhverv og bæredygtighed’ i Lejre Kommune; Claus Lyngby Petersen, chefkonsulent, Lolland Kommune; Anette Friis, erhvervskonsulent, Odsherred Kommune. 
Debatten faciliteres af Malis Ravn, PH Absalon.
14.30Next step – ideer til aktiviteter og netværk,
som kan understøtte de sjællandske kommuners videre arbejde med fødevarestrategiske kommunale indsatser.
15.00Afslutning

  




Målgruppe

  • Medarbejdere i kommuner og erhvervscentre med interesse for fødevarestrategiske indsatser på det kommunale område.
  • Forskere og  konsulenter

Pris:

Gratis



Tilmelding
22. november 2018
9:30 - 15:00

Campus Sorø
Slagelsevej 70-74
4180 Sorø

Kontakt

Malis Dorte Ravn

7248 1815, mrav@pha.dk

Cxense Display