INFORMATION
Pga. implementering af nyt uddannelsesadministrativt system vil der være lukket for tilmeldinger til Absalons efteruddannelsesaktiviteter i perioden d. 25. februar og til og med 8. marts 2021.
Mangler du redskaber til, hvordan du kan skabe et sammenhængende rehabiliteringsforløb til borgere med KOL? Så er dette modul noget for dig.
Kronisk obstruktiv lungelidelse (KOL) er en folkesygdom, som ca. 5% af den voksne befolkning lider af, og andelen er stigende. Sygdommen udvikler sig til forskellige sværhedsgrader, og den enkelte borger lever ofte med sygdommen i mange år, men oplever tab af funktionsevne og livskvalitet på grund af dyspnøe, hoste, sekret og hyppig opblussen i sygdommen, der kan føre til indlæggelse.
På modulet lægges der vægt på, at du udvikler din egen praksis i samspil med undervisere og medstuderende. Du får redskaber til at kunne argumentere for/imod implementering af interventioner rettet mod borgere med KOL. Samtidig bliver du indført i forskellige redskaber til at kunne indgå i et tværprofessionelt samarbejde omkring rehabiliterende indsatser. Rehabiliteringen kan bidrage til at øge livskvalitet og funktionsevne samt forebygge indlæggelser og genindlæggelser for den enkelte borger med KOL.
Baggrundsviden om sygdommen og behandlingen
Egenomsorg og aktiverende strategier
Træningsmetoder og aktivering i hverdagen
Velfærdsteknologiske muligheder i rehabilitering
er sundhedsprofessionel og i dit daglige arbejde møder patienter/borgere med KOL. Du er fx ergoterapeut, sygeplejerske, fysioterapeut, diætist, økonoma eller lignende.
Arbejder du med borgere med demens? Eller ønsker du at få indsigt i nyeste evidens og få redskaber til at kunne arbejde med rehabiliterende pleje og omsorg til mennesker med demens? Så læs mere her
Demenshandleplan 2016 skabte et øget fokus på begrebet rehabilitering som et begreb, der også bør indgå i pleje og omsorg for mennesker med demens. Især internationale studier har vist positive resultater ved at målrette dagligdagen, så den naturligt indeholder fysisk aktivitet, sociale aktiviteter, hjerne-fitness, natur og musik.
Tiltagene er ikke en kur mod demenssygdommens udvikling, men det har vist sig, at en dagligdag med dette indhold, især i stadierne let til moderat demens, i en periode kan forbedre funktionsniveauet (ADL). Generelt for alle stadier i demenssygdom kan metoderne understøtte borgerens trivsel i hverdagen.
Du vil på dette modul blive klædt på til at kunne bidrage til rehabiliterende indsatser i forhold til demens. Samtidig vil du få indsigt i, hvordan du, som sundhedsprofessionel, kan skabe øget livskvalitet i borgerens hverdag.
arbejder som demenskonsulent, ergoterapeut, fysioterapeut, sygeplejerske, sosu-assistent, pædagog, gruppeleder på fx et plejehjem og/eller har en særlig rolle indenfor rehabilitering på demensområdet kommunalt eller på plejehjem
Borgere med kroniske sygdomme lever med komplekse problemstillinger, der påvirker hverdagsliv, arbejdsevne og livskvalitet. På dette modul får du kompetencer til at bidrage til sammenhængende rehabiliteringsforløb med baggrund i høj faglighed og brugerstyring.
Kronisk sygdom er et stigende problem for borgere og for samfundet generelt. Særligt multisygdom, dvs. når borgere lider af flere kroniske sygdomme, byder på komplekse udfordringer. Borgerne har behov for en individuelt tilpasset og sammenhængende evidensbaseret rehabiliteringsindsats, der med udgangspunkt i den enkeltes behov skaber rammerne for et godt liv.
Dette modul giver dig som sundhedsprofessionel redskaber til at vurdere individuelle behov og ressourcer, således, at du i samarbejde med andre faggrupper og den enkelte borger skaber muligheder for at øge borgerens livskvalitet. Der bliver lagt vægt på, at du udvikler din egen praksis i samspil med undervisere og de andre deltagere, herunder reflekterer over etiske problemstillinger i forbindelse med relevante interventioner og det sundhedspædagogiske arbejde. Der bliver arbejdet med dine erfaringer, og du får sparring på situationer, du oplever særligt vanskelige, eller som lykkedes godt.
Når du har deltaget i dette modul, kan du:
Pga. implementering af nyt uddannelsesadministrativt system vil der være lukket for tilmeldinger til Absalons efteruddannelsesaktiviteter i perioden d. 25. februar og til og med 8. marts 2021.
Modulet kan også indgå i et skræddersyet forløb.