I samarbejde med Det Nationale Sorgcenter udbyder vi uddannelse i sorgrådgivning, bestående af to diplommoduler.
Modul 1 omhandler sorg, typisk i forbindelse med dødsfald og livstruende sygdom. Vi sætter fokus på den sørgende, herunder naturlige og komplicerede sorgreaktioner hos børn, unge og voksne i et udviklingspsykologisk perspektiv, og arbejder intensivt med kommunikation, formidling og samarbejde.
I forløbet anvender vi forbedringsmodellen, der understøtter forankring og spredning af viden, færdigheder og kompetencer på arbejdspladsen i relation til sorg.
Dette valgmodul på 10 ECTS er en del af Den sundhedsfaglige diplomuddannelse. Du kan læse modulet som en del af en hel uddannelse eller som et selvstændigt modul.
Modulet kan også indgå i et skræddersyet forløb. - Læs mere her
Om modulet
-
- Selvstændigt udføre professionelle rådgivningssamtaler individuelt, i familier og i netværk og derved støtte mennesker med naturlige sorgreaktioner
- Selvstændigt indgå i fagligt og tværfagligt samarbejde om mennesker i sorg
- Metoder til at skabe en fælles forståelse af komplicerede sorgreaktioner og udbrede viden om sorg i praksis
-
- Historisk udvikling, sorgteorier, begreber og definitioner
- Lovgivning og rammesætning af sorgområdet
- Udviklingspsykologien hos børn, unge og voksne, herunder ældre)
- Komplicerede sorgreaktioner, klassifikation og psykosomatiske reaktioner
- Familie- og netværksperspektiver omkring sorg
- Samtaleteknikker
- Forebyggelse af komplicerede sorgreaktioner (kliniske retningslinjer og anbefalinger)
Diplommodulet tager udgangspunkt i dine faglige og personlige erfaringer. Du skal være parat til også at arbejde med din egen sorghistorik i et trygt og sensitivt læringsrum.
Tilrettelæggelsen af forløbet og de anvendte pædagogiske og didaktiske metoder understøtter forløbets læringsmål. Vi benytter forskellige undervisnings- og arbejdsformer, hvor vi har fokus på aktiv inddragelse af dine erfaringer og kompetencer. Du dokumenterer løbende din læring i en logbog, som fungerer som selvstændig dokumentation af din faglige og personlige udvikling.
Målgruppe (Fane indhold)
Modulet er for dig, der gerne vil tilegne sig kompetencer til at støtte mennesker i sorg, og er f.eks. pædagog, lærer, socialrådgiver, sygeplejerske, fysioterapeut, ergoterapeut, jordemoder, sundhedsplejerske, eller anden fagprofessionel, som i en del af dit virke møder mennesker i sorg; f.eks. præster, selvstændige rådgivere og bedemænd.
Adgangskrav (Fane indhold)
- En adgangsgivende uddannelse svarende til en kort eller mellemlang videregående uddannelse.
- 2 års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse.
Opfylder du ikke de formelle adgangskrav, kan du søge om at blive realkompetencevurderet