Modulet/kurset udbydes desværre ikke i øjeblikket.
Kontakt
eventuelt en af vores faglige konsulenter.
Dette modul er for dig, der ønsker grundlæggende viden om den humane organismes ernæring. Du får indsigt i aktuelle kostanbefalinger, og hvordan du kan være med til at sikre kvalitet i borgerens hverdag.
Vi belyser den humane organismes ernæring ud fra et ernæringsfysiologisk perspektiv, hvor du vil få forståelse for omsætning af energi og næringsstoffer. Du vil blandt andet få indsigt i officielle kostanbefalinger og kostråd. Samtidig bliver du indført i socioøkonomiske og kulturelle faktorers betydning for kostvaner.
I undervisning fokuserer vi på kostanbefalinger, og hvordan anbefalingerne kan omsættes til praksis og specifikke målgrupper. Undervejs vil din egen praksiserfaring blive inddraget i undervisningen.
Dette obligatoriske modul på 10 ECTS er en del af Den ernæringsfaglige diplomuddannelse. Du kan læse modulet som en del af en hel uddannelse eller som et selvstændigt modul.
Modulet kan også indgå i et skræddersyet forløb. - Læs mere her
Om modulet
-
- Du lærer at anvende kostanbefalingerne og danskernes kostvaner til at identificere forskellige grupper i befolkningen, og om de lever op til næringsstofanbefalingerne
- Du får redskaber til at kunne vurdere næringsstof- og kostanbefalinger ud fra fastsættelse af individets behov
- Du udvikler færdigheder i forhold til at optage en kostanamnese
- Du får redskaber til at kunne håndtere komplekse og udviklingsorienterede situationer i arbejdssammenhænge
- Du får indsigt i, hvordan du kan indgå i samarbejde med andre faggrupper om at fremme forskellige målgruppers kostvaner
-
- Kostråd og formidling heraf til forskellige målgrupper
- Optagelse af kostanamnese
- Energibehovsfastsættelse og makronæringsstoffers omsætning og -anbefalinger
- Udvalgte vitaminer, mineraler og antioxidanters omsætning og anbefalinger
- Kostundersøgelsesmetodik
- Den randomiserede klinisk kontrollerede undersøgelse
- Udvalgte teorier og metoder om, hvordan kostvaner påvirkes af individuelle socioøkonomiske og kulturelle forhold
- Kostvaner og fødevareforbrug relateret til forskellige målgrupper og deres socioøkonomiske og kulturelle forhold
- Fødevaredatabaser og kostberegning
Målgruppe (Fane indhold)
Modulet er for dig, der til daglig arbejder med kostanbefalinger og planlægning til forskellige målgrupper.
Adgangskrav (Fane indhold)
- En adgangsgivende uddannelse svarende til en kort eller mellemlang videregående uddannelse.
- 2 års relevant erhvervserfaring efter gennemført adgangsgivende uddannelse.
Opfylder du ikke de formelle adgangskrav, kan du søge om at blive realkompetencevurderet