Del
5 online alternativer til PowerPoint

5 online alternativer til PowerPoint

Der findes mange fantastiske online præsentationsværktøjer til både elever og undervisere, der giver brugerne mulighed for at blande medier og skabe spændende, sjove og interaktive slideshows.

Vi har lavet en liste med 5 af de bedste online præsentationsværktøjer til brug i undervisningen. Det vil sige værktøjer, som du ikke behøver at downloade til din computer, men kan tilgå via et login.

Måske vil du møde nogle gamle favoritter på listen, men mon ikke der er mindst et par, du aldrig har hørt om?

5 online alternativer til PowerPoint

Google Slides

Slides er Googles præsentationsværktøj, og det minder i høj grad om PowerPoint; dog er der ikke nær så mange funktioner som i PowerPoint, hvilket nogle gange kan være en fordel, særligt for yngre elever, da der ikke er så mange funktioner at fare vild i.

Eleverne kan nemt samarbejde i samme præsentation i realtid. Præsentationer kan downloades til computer og åbnes i Power-Point. Den færdige præsentation kan deles med andre i et specielt link, hvor modtageren ikke kan ændre i præsentationen. 

Værktøjet er gratis at bruge.

5 online alternativer til PowerPoint

Adobe Spark Video

Med Adobe Spark Video kan du lave flotte animerede videoer med mulighed for at indtale voice-over og musik. Billeder, ikoner, videoer og tekst indsættes på en række slides. Herefter vælges et af de mange flotte temaer, og så har du en præsentation, som enten kan tilgås online eller downloades.

spark.adobe.com

Adobe har udarbejdet en platform rettet mod undervisere, hvor du har mulighed for at lære om deres mange værktøjer, finde skabeloner og læringsressourcer og deltage i gratis onlinekurser. Her kan du også lære mere om Adobe Spark Voice. En side, som virkelig er værd at gå ombord i.

5 online alternativer til PowerPoint

Canva

Canva er et værktøj til at lave flotte billeder, infografik, slides, plakater, præsentationer og meget mere. Vælg billeder og grafik i et kæmpe galleri, hvoraf en del er gratis, og andre kan købes. Til værktøjet findes en yderst brugbar side med tutorials, undervisningsmaterialer og designkurser til at hjælpe med at komme i gang.

Canva er som udgangspunkt gratis, men der kan tilkøbes en Proadgang. Du kan få adgang via Google, Facebook eller via e-mail.

5 online alternativer til PowerPoint

PowToon

Powtoon er et online præsentationsværktøj, hvor eleverne kan skabe sjove animerede tegneseriepræsentationer. Powtoon leveres med et bibliotek med grafiske skabeloner, der trækkes over

til diaset. Sammen med tekst og muligheden for at lave din egen voice-over er det med til at give din præsentation liv. Præsentationen udgives som en video.

Da Powtoon er en del af SkoleTubes værktøjer, giver det mulighed for at udgive i klassens kanal. Powtoon kan også tilgås gratis uden om SkoleTube, hvor du kan lave et login enten via e-mail, Facebook eller Office 365. Der kan tilkøbes en Pro+-version, hvis man ønsker yderligere funktioner.

5 online alternativer til PowerPoint

Explain Everything

Explain Everything fungerer både til computer og som app til tablets. Det fungerer som et digitalt whiteboard til at lave interaktive tutorials og præsentationer.

Explain Everything giver dig mulighed for at tilføje en lang række værktøjer som indhold til dit whiteboard, f.eks. billeder, video og lyd. Efter optagelsen kan du redigere i din optagelse i selve værktøjet. Du har også mulighed for at dele videoen som PDF, så eleverne kan få en PDF-version.

Din optagelse kan gemmes eller uploades til Skole-Tube eller andre fildelingstjenester. Værktøjet findes på SkoleTube. Hvis du ikke har SkoleTube, kan du afprøve det gratis, men i en begrænset udgave.

explaineverything.com

 

Leder du efter andre typer af programmer, kan du finde flere på appstilopgaven.dk.

5 online alternativer til PowerPoint

Vil du have mere faglig inspiration?

Denne artikel er også udgivet i Praksis 2, 2019. 

I magasinet Praksis finder du spændende faglige artikler, interviews, tips til læremidler til din undervisning samt vores aktuelle kurser og konferencer. 

Læs Praksis her.