Del
Absalon-bachelorer vinder pris

Absalon-bachelorer vinder pris

Mia Lau og Mette Veistrup har fået tildelt Ergoterapeutforeningens pris for bedste bachelorprojekt forår 2020. Deres projekt ”Af skade bliver man klog” handler om mangelfulde indrapporteringer af utilsigtede hændelser – særligt i forhold til patienter med dysfagi.

Det er ergoterapeutuddannelserne i hele landet, der indstiller til prisen. I år har der været indstillinger fra alle syv uddannelser i Danmark, og konkurrencen har derved været særlig skarp.

Bachelorprojektets undersøgelser viser, at der som udgangspunkt altid bliver rapporteret en utilsigtet hændelse på en patient, der falder, mens der ikke er samme konsensus om patienter med dysfagi, der måske får en forkert konsistens.

Mette Veistrup og Mia Lau var i praktik på samme sygehus på 6. semester af uddannelsen, og her blev de – uafhængigt af hinanden – opmærksomme på problemstillingerne i forhold til indrapportering af utilsigtede hændelser hos patienter med dysfagi.

Bachelorprojektet kaster et nyt lys over indrapportering af utilsigtede hændelser vedrørende dysfagi og har mødt stor interesse i den kliniske praksis på sygehuset.

Både Mette Veistrup og Mia Lau bruger allerede deres erfaringer fra projektet i deres nye job. Mia Lau i en stilling som ergoterapeut i Greve Kommune, og Mette Veistrup tidligere i en stilling i Solrød Kommune og nu i en stilling på Sjællands Universitetshospital, Køge.

Se formand i Ergoterapeutforeningen Tina Nør Langager holde tale til de to vindere af Bachelorprisen