Del

Absalon blev fejret med konfettikanoner og kæmpebanner

Absalon gik foran med en god uddannelse – og han skabte udvikling. Derfor blev Professionshøjskolen Absalons nye navn taget godt imod i dag, da de studerende på Campus i Nykøbing Falster afslørede et nyt slogan for campus.

Fredag den 8. september blev i Nykøbing Falster dagen, hvor de studerende for alvor skulle fejre, at Absalon var blevet en del af deres nye identitet. Et kæmpe banner var rullet sammen øverst ved hovedbygningen, mens studenterrådets formand Kamilla Westphalen bød velkommen og fortalte forsamlingen om, hvorfor Studenterrådet har taget initiativ til at fejre Danmarkshistoriens måske største helt og forbillede. Hun fremhævede, at Absalon er et godt forbillede i forhold til både uddannelse og udvikling. Så vidt vides er han Danmarks første universitetsstuderende, og så er han kendt for at skabe tryghed, udvikling og vækst i Danmark. 

Så da banneret det nye campus-slogan blev afsløret på banneret, ramte det ret præcist den kobling, de studerende ser mellem campus og Absalon: 

Mere end et navn
Et campus til gavn”

Begejstringen var derfor stor, da banneret var rullet ud, og konfettikanonerne var skudt af, så klapsalverne kunne begynde.

En af ankerpersonerne bag projektet er Linda Hallengreen, der er adjunkt på sygeplejerskeuddannelsen. Hun fortæller, at der er blevet brugt omkring 50 timer på at producere banneret, og at det kun har været muligt takket være solid hjælp fra både studerende og dygtige håndværkere i Facility Service. Banneret afspejler de fire uddannelser, der findes på campus i Nykøbing: Pædagog, socialrådgiver, sygeplejerske og Leisure Management. Netop Lesure Managementuddannelsen har været central i udformningen af den lille event, da de studerende her netop arbejder med design af oplevelser og events.  

Planen er nu, at banneret skal gemmes til festlige begivenheder for at mindes den dag Absalon blev æret for første gang på Campus i Nykøbing. Fejret, fordi han var et historisk forbillede, der passer godt ind i fremtidens velfærdsuddannelser – og i det velfærdssamfund, som campus i Nykøbing ønsker at være til gavn for. 

Du kan se billeder her

Tema: Demokrati under udvikling
Undervisningsministeriet har igangsat en national kampagne om fællesskab, demokrati og medborgerskab, som løber i 2018 med en temauge i uge 12.
Deling af seksuelt krænkende videoer og billeder - tema til udskolingen
Vi har samlet en række materialer og temasider, som du kan bruge til arbejdet med billeddeling og grænser i udskolingen.
Leisure studerende arrangerer motionsløb i Roskilde på søndag
På søndag den 18. februar bliver der mulighed for at opleve et leisure-arrangement i praksis i Roskilde, hvor et ”Vinterløb” til fordel for…
Gratis videnspakke om IT og Inklusion
IT er et utroligt godt redskab, når man skal skabe inklusion i skolen, og nu stilles en gratis pakke med nyttige redskaber til rådighed for alle…
100 absalonstuderende assisterer fødevarebranchen på Lolland-Falster
På onsdag den 14. februar mødes godt 100 studerende med forskellige virksomheder i Maribo, hvor virksomhederne skal præsentere en række udfordringer,…
Cxense Display