Del
Absalon hjalp med forløbet ingen andre havde

Absalon hjalp med forløbet ingen andre havde

De ældre i Lolland Kommune har stor glæde af frivilliges aktive samvær, og udviklede i samarbejde med Professionshøjskolen Absalon det helt rigtige uddannelsesforløb til deres frivillighedskoordinatorer.

Frivillige er en stor gevinst for beboerne på plejecentrene i Lolland Kommune. De kan nemlig tilbyde beboerne noget andet end det faste personale, men der er behov for koordinering af de aktiviteter, de sætter i værk. Derfor besluttede kommunen at uddanne nogle af de faste medarbejdere til Frivillighedskoordinatorer. Decentral leder for Personlig & Prkatisk Hjælp under Ældre og Sundhed i Lolland Kommune, Inge Kromann fortæller:

Borgerne er rigtigt glade for de frivillige. De kommer med en anden ligeværdighed, end vi gør som personale, så det har vi gerne villet styrke ved at uddanne medarbejdere til frivillighedskoordinatorer, så de frivillige har en professionel at rådføre sig med. Når vi laver et samarbejde med Absalon, er det, fordi vi ønsker forløbet på diplomniveau, og når det skal være på et særligt niveau, så tager vi Absalon, som jeg har et fantastisk samarbejde med.

Inge Kromann, Decentral leder

En ny uddannelse

Problemet med at uddanne frivillighedskoordinatorer var bare, at der ikke var nogen, som udbød sådan en uddannelse på diplomniveau. Gennem et i forvejen godt samarbejde med Professionshøjskolen Absalon blev der dog fundet en løsning. Koordinatoruddannelsen på Absalon er bygget op, så koordinatorerne uddannes i områder som inspiration, konfliktløsning, kommunikation og motivation. Alt sammen emner, de kan tage med tilbage og arbejde med i samarbejdet med de frivillige.

Borgerne vil bestemt ikke undvære de frivillige. Uanset om de kommer på plejecentrene, eller det er aktiviteter ude af huset, så får borgerne gode oplevelser, og med frivillighedskoordinatorerne kan vi styrke koordineringen og træde ind, hvor der eksempelvis måtte være konflikter.

Hertil forklarer Inge Kromann, at halvdelen af koordinatorerne arbejder med tilbud under de åbne aktivitets- og træningscentre, hvor borgere udefra kan komme og selv træne og deltage i frivillighedsdrevne aktiviteter. 15 medarbejdere fra Lolland Kommune deltog på forløbet hos Professionshøjskolen Absalon.

 

Interesseret?

Her kan du læse mere om og tilmelde dig modulet, som var grundlaget for uddannelsesforløbet til Lolland Kommunes frivillige

Du kan også læse mere om muligheden for et forløb skræddersyet til dig og din arbejdsplads