Del
Absalon indfører mundbind i faglokalerne

Absalon indfører mundbind i faglokalerne

Ud fra et forsigtighedsprincip vælger Absalon at studerende og undervisere skal bære mundbind i faglokalerne. Absalon sørger for at uddele de nødvendige værnemidler til de studerende. Vi gør det for at beskytte vores studerende og undervisere bedst muligt, lyder det fra rektor Camilla Wang.

Når nye og gamle studerende i de kommende uger starter deres studie igen efter sommerferien, så bliver det både de allerede kendte retningslinjer og enkelte nye tiltag for at undgå coronasmitte:

”Vi følger selvfølgelig sundhedsmyndighedernes retningslinjer, og opfordrer både studerende og undervisere til at følge dem. Vi sørger for mulighed for at holde god afstand og mulighed for både håndvask og afspritning af hænder”, siger Camilla Wang, rektor for Absalon.

Derudover har Absalon valgt et ekstra tiltag for at beskytte de studerende og underviserne, forklarer Camilla Wang:

”Vi følger myndighedernes retningslinjer, men i nogle af vores undervisningslokaler kan det være svært at undgå fysisk kontakt. Så derfor har vi ud fra et forsigtighedsprincip valgt at der skal bæres mundbind i alle vores faglokaler på vores campusser. Det har vi valgt, fordi vi gerne vil mindske en eventuel smitterisiko, og samtidig give muligheden for ekstra sikkerhed og tryghed for vores studerende og undervisere”, siger Camilla Wang.

 

Absalon sørger for værnemidler

Faglokalerne omfatter blandt andet; musiklokaler, værksteder, idrætshaller, brikselokaler, laboratorie- og fysiklokaler, sengestuer mv. Hvis der er et undervisningsbehov for tættere kontakt med berøring, så har Absalon også gjort det obligatorisk at bære handsker:

”Vi vil gerne sikre vores studerende og undervisere bedst muligt. Derfor indfører vi disse ekstra tiltag i nogle af vores undervisningslokaler for at beskytte dem bedst muligt. Men det er også vigtigt for mig at understrege, at det ikke er noget vores studerende selv skal sørge for. Absalon leverer alle de værnemidler, der er behov for”, siger Camilla Wang.

Kravet om mundbind og eventuelt handsker gælder alle Absalons campusser og er gældende fra studiestart på alle uddannelserne.