Del

Ankerhus er solgt til Juuls Skoleejendomme ApS

Professionshøjskolen Absalon har efter en budrunde besluttet at sælge Ankerhus-komplekset i Sorø til Juuls Skoleejendomme ApS.

Ankerhus-komplekset ligger ved Pedersborg Sø og har i mere end 100 år været hjemsted for uddannelser inden for ernæring. Aktuelt huser komplekset uddannelsen "Ernæring og Sundhed", der planlægges at flytte til Slagelse i 2020. I Slagelse projekterer Professionshøjskolen Absalon en ny campus ved Slagelse Station, som skal huse alle de uddannelser, som i dag drives i Slagelse og Sorø. Centraladministrationen for professionshøjskolen planlægges også at flytte til det nye byggeri.

Juuls Skoleejendomme er er en del af Behandlingsskolerne, som driver forskellige tilbud til børn og unge med særlige behov på Sjælland. Køber har endnu ikke afgjort, hvad alle bygningerne skal bruges til. Lige nu er tanken, at bygningerne skal huse forskellige aktiviteter for børn med særlige behov, men at andre aktiviteter også kan komme på tale. Aktuelt er det er planen at bevare bygningerne, som de ser ud i dag.

Bestyrelsesformand på Professionshøjskolen Absalon Hans Stige glæder sig over, at endnu en brik er faldet på plads i forhold til gennemførsel af den nye campusstruktur på Sjælland, der på Midtsjælland vil gøre det lettere at komme til sin uddannelse, fordi den kommende campus ligger centralt og stationsnært.

”Det er rigtigt godt, at salget er faldet på plads, så medarbejdere og studerende i Sorø nu har en præcis plan for de kommende år, hvor vi sammen skal finde ud af, hvordan vi bedst muligt indretter os på det kommende nybyggeri i Slagelse”, siger bestyrelsesformanden, der også glæder sig over, at der formentlig fremover skal være uddannelse ved Ankerhus.

”Jeg er glad for, at den nye køber også driver uddannelse, så der er stor sandsynlighed for, at traditionen med uddannelse i denne del af Sorø kommer til at leve videre under den nye ejer”, siger Hans Stige.

Salgsdatoen er sat til 1. januar 2020. I lejekontrakten er det fastsat, at Absalon kan blive i bygningerne som lejer frem til indflytning i det nye Campus Slagelse, dog senest sommeren 2023. Det sikres hermed, at uddannelsesaktiviteter og administrative funktioner kan fortsætte uændret indtil flytningen.

Cxense Display