Del
Badehætterne og Lystige Lærere vinder Absalon Cup

Badehætterne og Lystige Lærere vinder Absalon Cup

Det handlede om hårde tacklinger, kiksede frispark og den helt store finale, da det i weekenden blev afgjort, hvem der skulle være vinderne af fodboldturneringen Absalon Cup `19. Turneringen er for alle uddannelser og campusser på Professionshøjskolen Absalon.

Det vrimler med både små glatte kondisko og professionelle knopbeklædte fodboldstøvler på fodboldbanerne bag Absalons campus i Vordingborg denne fredag eftermiddag. 

Selvom tunge skyer trækker en dyne over stadion, og regnen når som helst kan vælte ned, er der fuld gang i de slag, der skal afgøre, hvem af de studerende på Absalon, der er bedst til at styre en fodbold. 

Vi er til Absalon Cup `19, der igen i år er arrangeret af Studenterrådet og SMU – det Studiesociale Miljøudvalg. Ud over selve fodboldkampene er der også sat en bar og ølvogn op, ligesom Absalon Vordingborgs kantine laver mad.

”Det er fedt, at der er gang i den, selvom det lugter lidt af dårligt vejr”, siger Mikkel Jæger, der er Næstformand for Studenterrådet på Absalon og læser til diplomingeniør i bioteknologi i Kalundborg. Han er stadig en smule forpustet efter den netop overståede kamp mod de lærerstuderende fra Vordingborg.

I alt deltager 22 hold i Absalon Cup, fordelt med 15 hold i pulje A og 7 i pulje B, med navne som The Goggers, Ding Dong Dynamolygte, Badehætterne, FC Pædagogisk Rundkreds og Power Puf Pigerne. 

Helt færdig

”Jeg er helt færdig”, råber en spiller to minutter inde i en kamp i runde to, ”skift mig ud”.

Øjeblikket efter sidder han på sidelinjen mellem sine kammerater og skåler.

Som noget nyt i år løber Absalon Cup over to dage, fredag til lørdag, og de tilrejsende deltagere kan sove i en af salene på Campus Vordingborg. Om aftenen holder de fest.

”Vi er glade for, at så mange støtter op om arrangementet, også selvom det ikke lige er fodbold, der er ens spidskompetence. Det handler først og fremmest om, at det skal være sjovt”, siger Mikkel Jæger, mens vi står i ly for en af bygerne, der er trukket ind over pladsen.

I pulje A blev Vinderne i Absalon Cup `19 Badehætterne fra Vordingborg, mens vinderne i pulje B blev Lystige Lærere fra Roskilde.

Flere nyheder fra Professionshøjskolen Absalon