Del
Bioanalytikere og pædagoger indtog VestsjællandsCentret

Bioanalytikere og pædagoger indtog VestsjællandsCentret

UCSJ deltog også i år i Forskningens Døgn i VestsjællandsCentret, og havde i år fokus på at lave aktiviteter med stor offentlig appel. En af aktiviteterne handlede om at se sit eget DNA bistået af bioanalytikerstuderende.

UCSJ's bioanalytikerstuderende og pædagogstuderende skabte stor interesse, da uddannelserne fredag den 28. april deltog i Forskningens Døgn arrangementet i VestsjællandsCentret. I en af standene stillede bioanalytikeruddannelsen op med temaet "Vil du se dit eget DNA", der relaterer til Bioanalytikeruddannelsens forskningsområde "personlig medicin".

Standen var i børnehøjde, og der var stor aktivitet. Det var begejstrede børn og spørgelystne forældre ,som med stor succes fik set deres eget DNA fra en spytprøve, ved hjælp af køkkensalt, opvaskemiddel, citronsaft og husholdningssprit.

UCSJ's pædagoguddannelse stillede også op med et andet stort tema: teknologi og specialpædagogik. I den stand var der fokus på, hvordan teknologi kan understøtte børn, unge og voksne med fysiske eller psykiske udfordringer. Derfor blev der i standen flittigt leget med robotter og anden teknologi. ​​