Del

De første administrationsbachelorer er nu færdiguddannede

Det første kuld af administrationsbachelorer er nu klar til arbejdsmarkedet. Første hold på 20 studerende dimitterer fra uddannelsen.

Administrationsbachelorer løser opgaver i forvaltningen af den offentlige sektor. En uddannelse som administrationsbachelor er kendetegnet ved at koble praktiske færdigheder med en dyb teoretisk forståelse for forvaltning og styring af velfærdssamfundet.
En af dem, der bliver færdige på det første hold, er Liridona Orani-Veliqi, fra Nykøbing Falster.
“Jeg har været utrolig glad for min tid på administrationsbacheloruddannelsen. Det har været en fornøjelse at starte op på det første hold”, siger Liridona, som fremhæver, at netop det at have været i uddannelsens første tid har fyldt meget.

“Vi har betrådt nye stier for andre studerende på uddannelsen, og det synes jeg har været fedt. Vi bidrager med en ny faglighed i den offentlige sektor. Som administrationsbachelorer kan vi nemlig koble et praktisk håndværk med teori om styring og udvikling i den offentlige sektor. Det er en kæmpe styrke”, slutter Liridona.

Mange af de nye dimittender har allerede fået job eller plads på en kandidat-overbygningsuddannelsen. Liridona Orani-Veliqi er en af dem, der har fået job. 1. februar starter hun i Region Sjællands centrale administration i Sorø, hvor hun skal arbejde med økonomi- og projektstyring. I starten skal hun arbejde på et projekt med tilknytning til sygehuset i Nykøbing Falster.

Og netop sygehuset i Nykøbing Falster kender Liridona godt.  I sin praktik - som er en del af uddannelsen - var Liridona i fire måneders praktikforløb i afdelingen for økonomi og planlægning på sygehuset. 

At flere af dimittenderne allerede har sikret sig et job glæder naturligvis uddannelsesleder Mirjam Gork-Jensen.

“Vores ambition fra starten af, har jo netop været at gøre dem jobparate. Vi har arbejdet benhårdt på at skabe en uddannelse, hvor de studerende både får et stærkt teoretisk grundlag og samtidig opøver relevante handlekompetencer, vi er derfor glade for at det offentlige arbejdsmarkedet allerede har taget godt imod dem”, siger Mirjam.

Om uddannelsen
Uddannelsen tages på University College Sjælland i Næstved
Der er godt 300 studerende indskrevet på uddannelsen
Opstart af hold: September og februar
Det tager 3½ år at tage en professionsbacheloruddannelse i offentlig administration
Uddannelsens fagområder dækker blandt andet; politik og samfund, økonomi, jura, samfundsvidenskabelig metode, projektstyring, kommunikation samt udvikling og innovation
Efter 2,5 års studie er den studerende i fire måneders praktikforløb
Uddannelsen kvalificerer den studerende til at varetage opgaver typisk i kommuner, region og stat men også private organisationer 

Læs mere her

Konference med Professor Kenneth J. Gergen
En af psykologiens fremmeste tænkere – skaberen af teorien om socialkonstruktionisme og leder af The Taos Institute – professor Kenneth J. Gergen –…
Ingeniørstuderende søger studiejob
Kalundborg skal nu vænne sig til, at studerende på videregående uddannelser bor og studerer i byen. En vigtig del af deres ophold er økonomi og…
Nye e-bøger til udlån
Nu har du adgang til en hel række nyindkøbte e-bøger, som omfatter romaner og noveller til mellemtrinnet, udskolingen og gymnasiet.
Ernæringsstuderende hjalp kvinde på 160 kilo
Studerende fra Ernæring og Sundhed på Professionshøjskolen Absalon kan skabe store resultater i praksisfeltet. Det viste et nyligt forløb i Munkebo…
Undervisningsmaterialer til efterårets film i MSIB
Husk at hente det gratis undervisningsmateriale, hvis du har reserveret billetter til efterårets film i Med Skolen i Biografen.
Cxense Display