Del
E-bogsanbefalinger fra danskkonsulenten

E-bogsanbefalinger fra danskkonsulenten

Der er mange fordele ved at arbejde med e-bøger i undervisningen. Danskkonsulenten anbefaler et par titler.

Der er mange fordele ved at arbejde med e-bøger i undervisningen. Den vigtigste er, at du er sikker på at få fat på din yndlingsroman, når det passer dig og din årsplan. Men det er også fabelagtigt at opleve en billedbog fælles på klassens storskærm. Dertil kommer, at du kan låne uden leveringstid, der er ingen bortkomne bøger, du kan låne et eksemplar til gennemsyn og forarbejde og arbejde med overlays på dine e-bøger.

Et overlay er en hjælp til dig, der har brug for idéer eller vil spare tid, når du skal forberede litteraturforløb i dansk. Overlayet fungerer som et didaktisk lag oven på e-bogen med fx spørgsmål eller kommentarer. CFU’s danskkonsulenter har udarbejdet overlays til en række e-bøger. Disse overlays er målrettet eleverne og kan indeholde spørgsmål, billeder, videoer, quizzer, links m.m. – direkte i teksten. Til bøger med overlay findes også en pædagogisk vejledning, som forklarer, hvordan du anvender overlayet i undervisningen.

Du kan finde alle e-bøger med CFU-overlay ved at skrive ordet ‘overlay’ i søgefeltet på mitCFU.dk. Du kan også udarbejde dine egne overlays til e-bøger.

Du kan låne e-bøger på mitCFU.dk.

Der er et bredt udvalg af e-bøger. Her vil jeg anbefale:

E-bogsanbefalinger fra danskkonsulenten

Når hjertet er en elpisker (udskoling)

Af Mette Vedsø.

Pi går i 1.g. og føler sig angst og presset. En dag falder hun pludselig besvimet om i klassen, og hendes forældre og venner viser omsorg og kærlighed for hende, men Pi har svært ved at mærke noget som helst.

Lån e-bogen i mitCFU.

E-bogsanbefalinger fra danskkonsulenten

Ternet Ninja 1 (mellemtrin)

Af Anders Matthesen.

Aske har det lidt svært. Han er forfulgt af klassens bølle Glenn og hemmeligt forelsket i Jessica og har brug for lidt held. Det kan en ganske særlig fødselsdagsgave fra onkel Stewart måske gøre noget ved.

Lån e-bogen i mitCFU.

E-bogsanbefalinger fra danskkonsulenten

Vil du have mere faglig inspiration?

Denne artikel er også udgivet i Praksis 5, 2020. 

I magasinet Praksis finder du spændende faglige artikler, interviews, tips til læremidler til din undervisning samt vores aktuelle kurser og konferencer. 

Læs Praksis her.