Del

Ernæringsstuderende hjalp kvinde på 160 kilo

Studerende fra Ernæring og Sundhed på Professionshøjskolen Absalon kan skabe store resultater i praksisfeltet. Det viste et nyligt forløb i Munkebo på Fyn, hvor to studerende motiverede en 28-årige kvinde på 160 kilo til et stort vægttab.

De to studerende Nick Gangia og Mathias Kjølsen, der begge er 26 år, har i deres afsluttende bachelorprojekt vist, at man som studerende på Ernæring og Sundhed kan gøre en betydelig forskel. I forløbet i Kerteminde Kommune arbejdede de i et  arbejdsmarkedsprojekt, hvorigennem de mødte de den 28-årig kvinde, der under forløbet tabte 54 kilo.
Resultatet blev skabt over otte uger, hvor de arbejdede i kommunens såkaldte ”Indsatsteam” i Erhvervs og arbejdsmarkedsafdelingen. I samarbejde med to fysioterapeuter tog de fat på at lave programmer for fem forskellige borgere, der typisk havde psyikske eller fysiske udfordringer. I den sammenhæng er et samarbejde mellem professionsbachelorer i ernæring og sundhed og fysioterapeuter oplagt, idet fysioterapeuter har forstand på at træne fysiske skader, mens ernæringseksperterne har styr på kost, fysisk træning samt en omfattende viden om hvad der skal til for at at lykkes med en livsstilsændring. Begge faggrupper arbejder med motivation af patienterne, og det var netop på det punkt, der for alvor skulle gøres en forskel. Men sammen lykkedes det at motivere den 28-årige borger til at gå i svømmehallen, selv om hun ellers normalt ikke turde vise sin krop frem.
Med fast hånd fik de lagt et program, som den 28-årige fulgte. At det lykkedes at komme ned fra 160 kilo til 106 kilo skyldes dog ikke kun træningen og kosten, men også, at kvinden fik en gastric bypass.
Det er nu anden gang UCSJ samarbejder med Kerteminde Kommune i forhold til praktik for studerende på ernæring og sundhed, og da det går rigtigt godt, er det tanken, at samarbejdet også vil fortsætte fremover.

Cxense Display