Del

Ernærings- og sundhedsstuderende satte fokus på smag

Engagerede 6. semester-studerende udfordrede deltagernes sanser med smagsprøver på fødevareinnovationer, da afslutningskonferencen i Smag for Livet fandt sted i sidste uge.

De studerende på Absalons ernærings- og sundhedsuddannelse har arbejdet med iværksætteri og fødevareinnovation og var på konferencen med til at sætte fokus på smag i fødevarer. De præsenterede smagsprøver med fokus på sødme, syrlighed og mundfornemmelse - som for eksempel fermenteret hyben-spread, fermenteret shot og mayonnaise på vandet fra kikærter. 

Konferencens deltagere var praktikere og beslutningstagere fra andre uddannelser, erhvervsskoler, kommuner, folkeskoler og professionelle køkkener. De blev udfordret på deres sanser, samtidig med at de fik del i den store mængde af viden, inspiration og undervisningsmateriale, som er skabt i projektet Smag for Livet igennem de seneste fire år.

På ernærings- og sundhedsuddannelsen har man arbejdet for at forankre resultaterne, blandt andet ved at udarbejde undervisningsmaterialer med eksperimenter for alle sanser, videoer og infografikker om smag, tilsmagning og madlavning. Materialet anvendes i dag på uddannelsen, og ambitionen er at udbrede det til andre uddannelser, der arbejder med fødevarer, mad og måltider såvel som i folkeskolen og i professionelle køkkener. 

Undervisningsmaterialer, eksperimenter, videoer, infografikker og bøgerne i Smag-serien kan downloades på www.smagforlivet.dk

Flere nyheder fra Professionshøjskolen Absalon

Cxense Display