Del

Fibernet på vej for studerende og borgere i Region Sjælland

Studerende, borgere og virksomheder i Region Sjælland får en håndsrækning på 3,4 milliarder fra SEAS-NVE og Fibia, der ruller fibernet på 1 Gb/s ud i regionen med udgangen af 2023.

Med en kedelig danmarksrekord som bundskraber, når det gælder internethastigheder på 40 procent dækning mod et landsgennemsnit på 62 procent, takker Absalon på vegne af de studerende.

 

E-læring uden ventetid

Lanceringen af SEAS-NVE og Fibias udrulning skete på Absalon Campus Holbæk, der netop har taget imod de første sygeplejerskestuderende i september i år. Campus Holbæk viser vigtigheden af at skabe uddannelser, dér hvor de studerende er geografisk. Endnu et vigtigt skridt er at sikre både studerende og ansatte adgang til hurtigt og stabilt internet.

Direktør for Sundhed og Social på Absalon Daniel Bojsen talte ved dagens lancering på Campus Holbæk. Han var også mere end tilfreds med meldingen om fibernet og takkede på vegne af alle Absalons studerende.

”Vores uddannelser er allerede digitale: Både undervisere og studerende bruger digitale platforme og onlineredskaber. Flere af vores uddannelser er deciderede E-læring, hvor alt foregår online. Hvis ikke internettet er godt nok, så mister vi vigtige redskaber og den nødvendige fleksibilitet til forberedelse og kommunikation".

Hurtigt internet er fundamentalt nødvendigt og en forudsætning for at kunne studere i 2018. Derfor er vi mere end tilfredse med udsigten til lynhurtig fibernet fra Fibia.

 

Digital ulighed

Regionsrådsformand Heino Knudsen tog også med glæde imod investeringen, der kan vende den digitale ulighed, på vegne af alle borgerne i regionen:

 ”Jeg har svært ved at få armene ned. SEAS-NVE’s investering på 3,4 mia. kr. i bedre internet i Region Sjælland er for mig årets første og helt sikkert også årets største julegave. Ambitionen om 1 Gb/s internetforbindelser til alle i løbet af de næste fem år er et kæmpe skridt, der kan bringe Sjælland og Øerne sikkert ind i den digitale fremtid.

Behovet for overførsel af data vokser med 30-40 procent årligt. Udviklingen betyder, at der i 2025 vil være behov for at overføre 17 gange så meget data som i dag. Det stiller krav til en bedre forbindelse end den, rigtig mange har i dag. Ikke mindst for studerende.

Læs mere hos SEAS-NVE

Flere nyheder fra Professionshøjskolen Absalon

Cxense Display