Del

Formand for akkrediteringsråd underviser på Absalon

Når man både er lærer, formand for akkrediteringsrådet og tidligere har været børne og kulturdirektør, så har man masser af guldkorn at give videre. Dette efterår står Per B. Christensen bag en del af undervisningen på Professionshøjskolen Absalon i Næstved, og han elsker det.

God undervisning skal helst krydres med eksempler fra virkelighedens forvaltning, så på administrationsbacheloruddannelsen tilstræbes det derfor hele tiden at invitere ressourcepersoner ind som oplægsholdere – og meget gerne som eksterne lektorer også. I dette efterår er det i høj grad lykkedes, da uddannelsen fik en aftale med den 61-årige Per B. Christiansen, der i 35 år har arbejdet med offentlig ledelse – senest som Børne og kulturdirektør i Næstved Kommune. I dag er han pensioneret, men stadig aktiv i en lang række sammenhænge. Blandt andet er han formand for Akkrediteringsrådet, der skal sikre kvaliteten af uddannelser i Danmark, og da han tidligere med stor fornøjelse har samarbejdet med uddannelsen i Næstved var han ikke længe om at takke ja til tilbuddet om at blive ekstern lektor.

”Jeg elsker at undervise og er faktisk uddannet lærer, så da undervisningen handlede om netop ledelse og samarbejde i en politisk styret organisation, kunne jeg godt se, at det lige var mig”, siger Per B. Christensen, der siden sommer derfor har haft travlt med at finde spændende undervisningsmateriale til de studerende.

Forberedelse vigtigt
”Heldigvis skulle jeg jo ikke starte fra bunden, da jeg har undervist i forvaltning, kommunalret, ledelse og andre emner - blandt andet på kommunomuddannelsen og på andre professionsuddannelser, siger Per B. Christensen, der derfor er kommet godt i gang med opgaven, som han nyder.

”Jeg oplever et rigtigt godt engagement i Næstved, så det er utroligt motiverende at være en del af underviser-holdet dernede, siger Per B. Christensen, der også glæder sig over, at uddannelsen hjælper ham til hele tiden at følge med i, hvordan undervisningsmetoderne udvikler sig.

Hastig udvikling
”Måden man tilegner sig stof og viden på har jo ændret sig meget i de seneste år. De digitale læringsmidler fylder mere, og mange af mine kolleger bruger nye metoder med eksempelvis video og podcasts til at give adgang til læring. Både som underviser og som formand for akkrediteringsrådet er det meget motiverende at være med, hvor den form for udvikling sker, og selv være en del af det”, siger Per B. Christensen, der er klar til at tage nye opgaver, når nye hold starter op i 2018. 

Flere nyheder fra Professionshøjskolen Absalon

Cxense Display