Del

Hør om uddannelsesmobilitet på Forskningens Døgn

I forbindelse med Forskningens Døgn kan du opleve en tiltrædelsesforelæsning af ph.d. Ulla Højmark Jensen, der 1. marts er blevet ansat som docent i Center for Skole og Læring.Ulla Højmark er en af Danmarks førende uddannelsesforskere og bliver tilknyttet forskningsprogrammet “Uddannelsesmobilitet og Læringsfællesskaber”.

Tiltrædelsesforelæsningen har overskriften:

“Hvem er de unge der ikke trives i skolen og hvad kan vi gøre for at inkludere dem? “
Uddybning: De fleste er enige om, at uddannelse er vejen til en mere retfærdigt og demokratisk samfund. Men vi ved, at den sociale baggrund har en stor gennemslagskraft i forhold til resultater, formåen og drop-out/ push-outs i uddannelsessystemet. Men hvem er de unge, som har det svært i skolen? Og hvordan kan man skabe nogle rammer omkring undervisningen og nogle strukturer og kulturer i klasseværelset, der kan modvirke den sortering, som børn og unge fra uddannelsesfremmede baggrunde kan opleve?

Forelæsningen vil tage afsæt i et aktørperspektiv og se på hvad der karakterisere de unge der ikke trives i skolen og bevæge sig over i et strukturperspektiv med fokus på hvordan undervisningsdifferentiering i form af diskussions- og dialogbaseret undervisning kan bidrage til at skabe inkluderende læringsmiljøer med mulighed for, at alle elever kan indgå i positive læreprocesser og positionere sig som dygtige elever.

Ulla Højmark  Jensen holder sin forelæsning på Campus Vordingborg, Kuskevej 1, onsdag 26/04 klokken 09.15 til 10.15 (Auditoriet, E4) og på Campus Roskilde, Trekroner Forskerpark 4, torsdag 27/04 klokken 10-11 (Auditoriet).

Tilmelding er ikke nødvendig, deltagelse er gratis og alle er velkomne.
Du kan følge begivenhederne på Forskningens Døgn.

Diplomforløb hjælper borgere med livstruende sygdom
Et team af sygeplejersker, ergo- og fysioterapeuter, social- og sundhedsassistenter i Solrød Kommune inddrages i år i et forløb, der skal…
Palliativt diplomforløb samlede sundhedspersonalet
Sygeplejerske Louise Bang og fysioterapeut og Rie Svensson er blevet bedre til at arbejde sammen om at hjælpe borgerne og pårørende efter et…
Absalon skal undersøge pædagogers rolle i undervisningen
Pædagoguddannelsen i Absalon står i spidsen for et projekt mellem UVM og BUPL om Pædagoger mellem skole og fritid.
Spot på billedkunst
Få rystet spindelvævene ud af undervisningsplanen med tre forskellige billedkunstkurser for lærere og pædagoger i februar, marts og april 2018.
Fra alle os til alle jer!
PLC-konsulent Rikke Egeberg sender en hilsen fra Udlånssamlingen og fortæller om CFU's december-overraskelse.
Cxense Display