Del
Indvielse af Campus Slagelse

Indvielse af Campus Slagelse

3. september bliver dørene for alvor slået op for Absalons nye Campus Slagelse. 13.000 kvm, 2.000 studerende og 250 medarbejdere kan nu endelig komme rigtigt i gang på det nye campus.

Absalons nye Campus Slagelse har stået færdig siden påsken. Men grundet COVID-19 har der ikke været mulighed for at bruge Campus Slagelse fuldt ud før nu:

“Nu kan vi endelig tage vores nye flotte Campus Slagelse i brug på den måde, vi havde tiltænkt det fra starten. Det har været en lang rejse, som mange har bidraget til, og nu kan vi endelig officielt klippe snoren og starte vores store arbejde med at uddanne fremtidens arbejdskraft lige her i hjertet af Slagelse”, siger Camilla Wang, rektor for Professionshøjskolen Absalon.

Levende campusmiljø

Det nye Campus Slagelse ligger lige i centrum af Slagelse, helt tæt på perronen på Slagelse station og med SDU som nærmeste nabo:

“Det har hele tiden været strategien for Absalon, at vi vil skabe levende og inspirerende studiemiljøer. De studerende skal sættes i centrum, og de skal have de bedste betingelser. Det får de her på Campus Slagelse”, siger Camilla Wang.

Samtidig påpeger rektoren, at det også er vigtigt, at Absalon og Campus Slagelse bidrager til samfundet omkring:

“Det er vigtig for os, at vi bidrager til lokale og regionale virksomheder, både private og offentlige, og vi vil gerne være en aktiv partner i Slagelses studieliv og byliv”, siger Camilla Wang.

Ny uddannelse allerede i 2022

I første omgang er det muligt at uddanne sig til sygeplejerske, pædagog, socialrådgiver eller professionsbachelor i ernæring- og sundhed. Men allerede i 2022 håber Absalon at åbne for endnu  en uddannelse på det nye Campus Slagelse:

“Vi har samlet fire af vores uddannelser på Campus Slagelse. Dertil ansøger vi om at tilføje jordemoderuddannelsen, som er helt ny for os. Det understreger også, hvorfor det er vigtigt med levende studiemiljøer, for det styrker uddannelserne og studiemiljøet, at de er samlet”, siger Camilla Wang.

Snoren klippes kl 14:00 med taler fra blandt andet Camilla Wang, borgmester John Dyrby Paulsen samt Mathias, der læser ernæring- og sundhedsuddannelsen på 5. semester. 

Praktisk:

Indvielsen er åben for offentligheden.
Indvielsen starter med velkomsttaler kl. 14-15. Fra kl. 15-16 er der mulighed for en guidet rundvisning på campus. Parkering i bil henstilles til Kvægtorvsvej, hvorfra der er en trappe til stationen.
Derfra benyttes gangtunnel til Sdr. Stationsvej.