Del

Ingeniørstuderende søger studiejob

Kalundborg skal nu vænne sig til, at studerende på videregående uddannelser bor og studerer i byen. En vigtig del af deres ophold er økonomi og studiejob, men heldigvis har de gode kompetencer.

Da optaget til de videregående uddannelser blev afsluttet i juli, blev det samtidig fastslået, at der kommer en ingeniøruddannelse i Kalundborg. Hele 151 ansøgninger til ingeniøruddannelsen var landet i den koordinerede tilmelding ved ansøgningsfristen d. 5. juli – heraf er 46 blevet tilbudt en plads på uddannelsen. Det betyder, at Kalundborg nu med sikkerhed bliver hjemsted for regionens første ingeniøruddannelse - diplomingeniør i bioteknologi, der skal sikre de lokale unge en ny uddannelsesmulighed lokalt, samtidig med, at biotek-virksomhederne i Kalundborg og omegn nu kan få kvalificeret arbejdskraft. Allerede nu er der et tæt samarbejde mellem uddannelsen og virksomhederne om praktik og projektforløb, så der er i særklasse mulighed for beskæftigelse for dem, der tager uddannelsen. 

En sjælden chance

For virksomhederne i Kalundborg betyder de op imod 80 nye studerende om året en unik mulighed for at rekruttere en helt ny form for studerende, der kan give en ny form for energi i forretningen, fortæller uddannelsens leder, centerchef Dorthe Kjær Pedersen. 

”Det er nogle rigtigt spændende mennesker, der både har dansk og udenlandsk baggrund, og de vil bare synes det kunne være skønt med et job, hvor de møder kolleger og gør en indsats efter studiet. Det kan være i en café eller en restaurant om aftenen og om eftermiddagen, men mange vil også være oplagte kandidater til studenterjob med et mere krævende fagligt indhold, siger centerchefen, der allerede nu kan se, at mange af ansøgerne allerede har omfattende viden i bagagen, som måske passer ind i administrationen af virksomheder med ambitioner for vækst og udvikling.

Fuldtidsstudie

Da uddannelsen varer 3 ½ år, vurderer Dorthe Kjær Pedersen, at det giver god mening at give de unge et arbejde, som de kan bruge tid på at engagere sig i. Samtidig skal man dog være opmærksom på, at arbejdet helst skal være fleksibelt i dagtimerne – eller udelukkende foregå i de sene eftermiddagstimer og om aftenen.

”Der er tale om et rigtigt fuldtidsstudie, hvor vi forventer, at man studerer fem dage om ugen, så det her er altså studerende, der kun vil kunne passe et administrativt arbejde, hvis de kan arbejde, når det passer ind”, siger hun.

Caféer og butikker

Derfor venter Dorthe Kjær Pedersen at en del af de studerende vil søge arbejde i helt traditionelle studiejobs i caféer, restauranter og supermarkeder, fordi det netop er udenfor normal arbejdstid, at de studerende har tid til at arbejde. Og hun er ikke i tvivl om, at de vil være en stor gevinst for arbejdspladsen.

”Man skal være oppe i et højt gear for at klare denne uddannelse, så der er altså tale om mennesker, der er vant til at bruge hovedet og yde en indsats”, siger Dorthe Kjær Pedersen

”En meget stor del af ansøgerne kommer faktisk fra Kalundborg og nabokommuner, så en del af de jobsøgende vil også være glade, hvis de eksempelvis finder arbejde i Odsherred, Sorø, Slagelse eller Holbæk Kommune. Men vigtigt er det naturligvis, at de finder et arbejde, og vil vi sikre de nye studerende en god start, så er det nødvendigt, at vi alle bakker op.

Er du interesseret i de kommende studerende, kan du rette henvendelse til Dorthe Kjær Pedersen på dokp@pha.dk – så kan hun sætte jobopslag op på opslagstavlen på uddannelsesstedet, hvor alle kan se det.

Flere nyheder fra Professionshøjskolen Absalon