Del

Innovativt samarbejde om hospitalsmad

Er sygehuse et nyt marked for convenience food? Hvad er patienternes ønsker til maden? Hvad kræver det at producere mad til patienter med dysfagi? Et dialogmøde satte spot på de potentielle nye afsætningsmuligheder.

Sygehusmad er et potentielt nyt marked for mange fødevare- og emballagevirksomheder, men det kan være svært for små eller nye virksomheder at komme ind på markedet. I Danmark har sygehusmad primært været produceret i de offentlige køkkener eller som en full service-løsning fra eksterne leverandører, som udvælges via offentlige udbud.

Region Sjælland forsøger nu at gøre plads til flere leverandører og gerne små og mellemstore lokale fødevarevirksomheder. D. 12. juni var en lang række fødevarevirksomheder, hospitalskøkkener og forskere samlet til dialogmøde på Absalon om nye afsætningsmuligheder til sygehusene i Region Sjælland. Her var ekspertoplæg om sygehusmad og information om Region Sjællands nye madkoncept samt dialog om fremtidige convenience food-løsninger. 

Dialogmødet var arrangeret af Professionshøjskolen Absalon i samarbejde med Region Sjælland som en del af udviklingsprojektet SBFOODINNO.eu - Developing Food Innovation Capacity. Indsatsen styrker innovationskapaciteten hos små og mellemstore virksomheder i samarbejde med danske og internationale forskningsinstitutioner. 

Se videoer og slides fra dagens oplæg og præsentationer, blandt andet om mad til patienter med dysfagi, patienten som kunde, trends inden for emballage, voxpop om det nye potentielle marked for måltider og måltidsløsninger m.v.

Læs mere om projektet SBFOODINNO.eu.

Flere nyheder fra Professionshøjskolen Absalon

Cxense Display