Del

Konkurrence: Luthers liv på film

Lav en 3 minutter lang film om centrale begivenheder og overvejelser i Luthers liv - og deltag i konkurrencen om præmier til indskoling, mellemtrin og udskoling.

Hvad gik der gennem Luthers hoved, da han kasserede sin fars drømme om, at han skulle være jurist og i stedet valgte klosterlivet som munk? Hvordan kunne han komme frem til, at gode gerninger ikke fører mennesker tættere på Gud? Og hvor kom modet til at gøre oprør mod pavekirken fra?

Det er nogle af de spørgsmål, eleverne skal tage stilling til under arbejdet med at producere en film til filmkonkurrencen, der afholdes i forbindelse med reformationsjubilæet. 

Konkurrencen løber til den 25. september 2017. Målgruppen er alle klassetrin og udover historie og kristendom også dansk, samfundsfag og medielære. 

Præmierne spænder fra klassearrangementer til en 2-dages tur til Wittenberg. De indsendte film bedømmes af et dommerpanel bestående af formand for religionslærerne John Rydahl, Sigurd Barrett og tv-folkene Anders Lund Madsen og Poul Nesgaard.

Læs pressemeddelelsen. 

Læs opgaveformuleringer, betingelser m.m. Her finder du også en inspirationsvideo lavet af elever på Skals Efterskole (billedet er fra filmen). 

Sigurd Barrett har lavet en kort video, Alt om Luther på 60 minutter, som appetitvækker til konkurrencen. Se videoen (0:31).

Book relevante undervisningsmaterialer hos CFU

Hos CFU kan du booke det nye materialesæt Luthertavlen - en stofdug til ophængning i klassen, som viser centrale faser i Luthers liv og hans erkendelser, sat op på kirkedøren i Wittenberg. Book Luthertavlen i mitCFU.

Du kan også booke bøger i klassesæt og tv-udsendelser om Luther og reformationen. Se læremidlerne i mitCFU. 

Har du brug for inspiration og vejledning til arbejdet med Luther og reformationen, så kontakt CFU's pædagogiske konsulent for kulturfag:

Karina Bruun Houg
kabh@pha.dk
Tlf.: 7248 1964

Konference med Professor Kenneth J. Gergen
En af psykologiens fremmeste tænkere – skaberen af teorien om socialkonstruktionisme og leder af The Taos Institute – professor Kenneth J. Gergen –…
Ingeniørstuderende søger studiejob
Kalundborg skal nu vænne sig til, at studerende på videregående uddannelser bor og studerer i byen. En vigtig del af deres ophold er økonomi og…
Nye e-bøger til udlån
Nu har du adgang til en hel række nyindkøbte e-bøger, som omfatter romaner og noveller til mellemtrinnet, udskolingen og gymnasiet.
Ernæringsstuderende hjalp kvinde på 160 kilo
Studerende fra Ernæring og Sundhed på Professionshøjskolen Absalon kan skabe store resultater i praksisfeltet. Det viste et nyligt forløb i Munkebo…
Undervisningsmaterialer til efterårets film i MSIB
Husk at hente det gratis undervisningsmateriale, hvis du har reserveret billetter til efterårets film i Med Skolen i Biografen.
Cxense Display