Del

Krabbebisque vinder til Food Days

Efter flere måneders arbejde og eksperimenter blev det afgjort, hvem af de studerende fra Ernærings- og sundhedsuddannelsen, der havde lavet de mest nytænkende fødevarer til konkurrencen Food Days III.

Duften af mad og hav hænger i luften så snart man træder ind i Grønnegårdens festsal i Annebergparken ved Nykøbing Sjælland. 

Vi er til afslutningen på Food Days III, hvor fem grupper studerende fra Ernærings- og sundhedsuddannelsen på Absalon fremviser resultaterne af flere måneders arbejde med at udvikle nye produkter for fem innovative fødevarevirksomheder fra Region Sjælland. 

Dagen arrangeres af Agro Business Park, Odsherred Kommune og Professionshøjskolen Absalon gennem projekterne Connecting Zealand og Viirs.

I dag skal det afgøres, hvilken af grupperne, der er nået frem til det bedste resultat.

En gruppe studerende præsenterer, hvordan man kan bruge krabber fra Fejø til at lave en velsmagende bisque, som rammer målgruppen lige i øjet. 

”Vores produkt er i høj grad bæredygtigt, og samtidig rammer vi et marked, hvor der er efterspørgsel”, fortæller gruppen om deres krabbebisque. De har blandt også har lavet et helt nyt logo til produktet i dagens anledning.

Og dommerne er tilfredse:

”Den smager fremragende”, siger en af dem. 

Fra teori til produkt

I februar mødte de studerende for første gang de fem lokale fødevareproducenter, og det var her de blev stillet opgaven, de præsenterer løsningen på i dag. 

I løsningen skal de blandt andet overveje markedet og målgrupperne, bæredygtigheden, emballagen, smagen og alt der imellem.

Gruppen, der fremlægger, produktudvikler for Fejø Krabber, mens de andre grupper arbejder sammen med hhv. Tvedemose Food, Kuberts Fisk, Dalsbakkegaard og Dansk Tang. 

”Forløbet har været meget mere praktisk, end vi normalt er vant til i undervisningen, og det har været meget spændende at omsætte al vores teori til praksis, når vi skulle udvikle de her produkter”, siger Kristina Christensen, der er med i gruppen, som arbejder sammen med Kuberts Fisk. Deres opgave var at udvikle en glutenfri fiskefrikadelle. 

”Vores produkter har krævet rigtig mange forsøg og eksperimenter, og der er da også gået en del galt undervejs”, siger Cecilie-Marie Bang Nord fra sammen gruppe.

”Men så er det også rigtig tilfredsstillende, at man til sidst kommer frem til noget godt”.

Efter de fem hold fremlagde deres produkter, var det op til dagens dommerhold at afgøre vinderne, og med ord som ”innovativt”, ”velsmagende”, ”bæredygtigt” og ”klar til markedet” blev det gruppen, der havde lavet bisque for Fejø Krabber, der løb med sejren.

”Det er fremtidens potentiale indenfor produktudvikling”, lød det fra dommerne, ligesom Michael Grue fra Fejø Krabber kun har rosende ord til samarbejdet med ”de dygtige piger fra Absalon”.

Flere nyheder fra Professionshøjskolen Absalon

Cxense Display